Fidelity ve Square, olumlu Bitcoin düzenlemelerinde lobi yapmak yeni konsey oluşturuyor
Fidelity ve Square, olumlu Bitcoin düzenlemelerinde lobi yapmak yeni konsey oluşturuyor

Kripto para birimlerini düzenlemek sanıldığı kadar iyi olmayabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) tüm dünyada yüksek ilgi gösterilen finans alanları arasında bulunuyor. Bazıları kripto para düzenlemelerinin yasal çerçeve bakımından iyi olacağını düşünürken bazıları yenilik ve büyüme için düzenlemelerin şart olduğu görüşünde. Düzenlemeler konusunda olumlu görüş bildiren son isim ise üst düzey bir Japon yönetici.

Çin, CBDC alanında başı çekiyor

Dijital yuanı halihazırda halka açık bir şekilde test etmeye başladığı için Çin, şüphesiz CBDC’ler konusunda lider konumunda. Diğer ülkeler de bu trene atlayıp CBDC’leri araştırırken, Japonya’nın en iyi finansal düzenleyicisi dijital yen geliştirme konusundaki tutumunu paylaştı.

Japon Finansal Hizmetler Ajansı Komiserliği koltuğuna oturan Ryozo Himino, Reuters’a geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Japonya Merkez Bankası’nın CBDC piyasaya sürmesi halinde ortaya çıkabilecek zorluklar hakkında konuştu.

Japonya CBDC’nin piyasaya sürülüp sürülmeyeceği konusunda çok iyi düşünmelidir çünkü yararları ve zararları var. Ancak hazır olunması şart zira böylelikle Japonya CBDC’yi piyasaya sürmeye karar verdiğinde bunu hemen yapabilir.

Japonya, dijital yenin ülkenin resmi ekonomik planına dahil edilmesinden sonra CBDC’sini piyasaya sürme sürecini de hızlandırmış görünüyor. Son zamanlarda, Japonya Bankası bir sıçrama yaptı ve CBDC’leri araştırması için ülkenin en büyük ekonomisti Kazushige Kamiyama’yı atadı.

Japonya kripto para birimlerini önemsiyor ama özel adımlar atmak istemiyor

Kripto ekosisteminin önemli faktörlerinden biri de merkezsizlik. Bununla birlikte, hemen hemen her kripto platformu veya para birimi, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin gözetimi altına giriyor. Bazıları düzenlemelere olan ihtiyacı protesto ederken, Ryozo Himino da dahil olmak üzere birkaç kişi düzenlemelerin önemine dikkat çekiyor.

Himino:

Bitcoinlerin ve diğer kripto para birimlerinin serbestleştirilmesi, spekülatif ticareti artırır ama teknik inovasyonu desteklemeyebilir.

Ayrıca Japon düzenleyicilerin kripto para birimlerini desteklemek veya teşvik etmek için “özel adımlar atma” niyeti olmadığı öne sürüldü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin