Altın mı Bitcoin mi? Hangisi daha iyi bir değer deposu?
Altın mı Bitcoin mi? Hangisi daha iyi bir değer deposu?

Yaşlılar altını gençler Bitcoin’i tercih etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pandemi sürecinin finansal anlamda iki önemli kazananı var: Altın ve Bitcoin. Altın bugün tarihinde ilk kez 2,000 doları gördü. Altının ons fiyatı 2,000 doları geçerek yeni bir rekor daha kırdı. Bitcoin ise 2 Ağustos’ta 12 bin doları görerek 2020 rekorunu kırdı. Yazının kaleme alındığı saatte Bitcoin tekrardan 12 bin dolara doğru ilerliyor. Bitcoin 11,640 dolardan işlem görüyor.

Gençler Bitcoin’i tercih etti!

Pandemi sürecinde evlerine kapanan insanlar, normal günlük hayatlarına kıyasla oldukça boş zamana sahip oldular. Boş zamanlarını evde internette harcayan gençler, Bitcoin ve kripto paralar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabildiler.

Nikolaos Panigirtzoglou tarafından JP Morgan adına hazırlanan rapor, pandemi döneminde yatırım davranışlarını analiz etti. Panigirtzoglou, pandemi sürecinde yaşlıların altını gençlerin ise Bitcoin’i tercih ettiğini belirtti.

Pandemi sürecinde merkez bankalarını piyasaya sürekli dolar ve Euro pompalaması ve artan küresel belirsizlikler, yatırımcıları gelirlerini koruyabilecek yatırım aracı arayışına itti. Bu süreçte arzı kısıtlı olan yatırım araçlarından altın ve Bitcoin ciddi talep gördü.

Altının ons (yaklaşık 31 gram) fiyatı 2,055 dolara ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Bitcoin’de ise hedef 12 bin dolar.

Pandemi sürecinde Bitcoin ve altının getirisi kıyaslandığında aslında Bitcoin altından daha çok kazandırdı.

Pandemi sürecinde dönüm noktası, Dünya Sağlık Örgütünün Korona Salgınını 13 Mart 2020’de küresel pandemi ilan etmesi ile yaşandı. Bu tarihteki panik ortamında altının ons fiyatı 1,450 dolara kadar geriledi. Bitcoin fiyatları ise 4,000 doları gördü.

Mart krizindeki dip değerlere kıyasla altın yaklaşık %42 değer kazanırken Bitcoin yaklaşık %200 kazandırdı.

Markets.businessinsider.com

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin