Kripto para birimi sektörü gelişirken Quebec’de madenciliğe ne oluyor?
Kripto para birimi sektörü gelişirken Quebec’de madenciliğe ne oluyor?

Kripto para birimi sektörü gelişirken madenciliğe ne oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada’nın eyaletlerinden biri olan Quebec, 7 Haziran 2018’de yeni kripto para madenciliği projelerinin onaylarını askıya aldığını açıkladı. Bu hareket, Quebec’in enerji yönetimi sektörü olan Hydro Quebec’in, tüm diğer illerde iktidarını sürdürmeye devam etmesini kolaylaştırmak için alındı. Bu madencilik faaliyetleri, 9.000 megavattan fazla olan Hydro Quebec’in kısa ve orta vadeli kapasitesini aşıyor. Peki kripto para birimi sektörü gelişirken Quebec’de madenciliğe ne oluyor?

Kripto para birimi sektörü gelişirken Quebec’de madenciliğe ne oluyor?

İl yönetimi ve Hydro Quebec, bu duraklama döneminde madencilik faaliyetlerinin kısıtlanması konusunda yeni bir çerçeve uygulamaya karar verdi. Hükumet ayrıca, kripto para birimi madencilik operasyonlarının elektrik tüketicilerini kategorize etmeye karar verdi. Ve onlar için 500 megavatın (MWh) güç sınırlaması ile ayrı bir enerji bloğu ayrıldı. İl ayrıca enerji firmasından bu dijital para madencilerinin enerji üreticilerinden alınan gelirleri arttırmak için ne kadar ücretlendirme yapması gerektiğini belirlemesini istedi. Quebec Enerji Bakanı Pierre Moreau konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Quebec tarafından konulan yeni kurallar, kripto para birimi sektöründeki en iyi şirketleri seçmelerine yardımcı olacak.

“Blockchain sektörü Hydro Quebec için umut verici bir sektör.”

Bu kuralların yeniden gözden geçirilmesi, dijital para endüstrisinin ildeki ekonominin genişlemesinden kaynaklanıyor. Hükumetin ana hedefi, Quebec için en iyi ekonomik gelir getiren şirketler ile çalışmak. Hydro Quebec, ildeki enerji regülatörüne bir başvuru yapacak ve Blockchain projeleri için bir seçim süreci önerecek. Bu projeler, bilgisayarları soğutmak için süper hızlı mikro işlemcileri ve klimaları çalıştırmak için çok büyük miktarda enerji gerektiriyor. Çeşitli kaynaklara göre Mayıs ayı başlarında, Hydro Quebec CEO’su Eric Martel, şirketin önümüzdeki yıllarda kripto para piyasasına yaklaşık 5TWh enerji satma planına sahip olduğunu belirtti. Hydro Quebec Dağıtım Başkanı Eric Filion konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain sektörü Hydro Quebec için umut verici bir sektör. Ancak, bu sektörün gelişmesi için Quebec’de gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin