Bithumb Borsası hack saldırısına rağmen 35 milyon dolar kâr etti
Bithumb Borsası hack saldırısına rağmen 35 milyon dolar kâr etti

Bithumb soruşturması sona erdi: Bithumb aklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükumeti 3 aylık bir soruşturmanın sonrasında kripto para borsası Bithumb’a dair herhangi bir suç  unsuru bulamadı. Bithumb soruşturması sona erdi ve Bithumb aklandı!

Bithumb soruşturması sona erdi

Bithumb, Coinmarketcap verilerine göre ticaret hacmiyle şu anda Güney Kore’nin en büyük, dünyanın ise 7. büyük kripto para borsası. Rapora göre soruşturma 10 Ocak’ta başladı ve ve Ulusal Vergi Servisi (NTS), Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Kore Finansal İstihbarat Birimi (KFIU) dahil olmak üzere çok sayıda hükumet kurumu tarafından sürdürüldü.

Yoğun ve kapsamlı bir çalışma yaptığını belirten Güney Kore hükumeti, borsanın merkez ofisinde de arama yaptı ve delil tespit etmeye çalıştı. Bütün bilgisayarlar ve borsanın işlemlerini yürüten cihazlarına incelenmek üzere el konuldu. İncelemede hükumet, yasa dışı faaliyetler, vergi kaçakçılığı veya şüpheli iş uygulamalarına dair herhangi bir kanıt bulamadı. Buna rağmen Bithumb’a 30 milyar won (yaklaşık 28 milyon dolar) vergi borcu çıkartıldı ve ödemesi emredildi.

Bithumb aklandı!

Bithumb soruşturması borsanın 12 aylık bir dönemde kârlarında 171 kat artış gösterdikten sonra başladı. NTS yetkilileri şirketin bütün vergilerini ödediğinden ve gelir ve giderlerini bildirdiğinden emin olmak istedi. NTS’den bir yetkili Bithumb’u 2014 ve 2017 yılları arasında çok kez incelediklerini ve Bithumb’un herhangi bir vergiden kaçmadığını belirtiyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin