Graph, Bybit ADA, DOT, UNI listelerken Cardano ve Polkadot almayı planlıyor
Graph, Bybit ADA, DOT, UNI listelerken Cardano ve Polkadot almayı planlıyor

Kripto para birimi sahibi kaç kişi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri, ilk kripto para biriminin – Bitcoin – piyasaya sürüldüğü yıl olan 2009’dan beri mevcut. Ancak uzun süre yalnız kalmadı. Başarısı geniş kitlelere yayıldı ve 2011’de ilk altcoin (Bitcoin’e alternatif) Litecoin, piyasaya sürüldü. O zamandan beri, binlerce farklı proje pazara girdi.

Kriptolar zaten birkaç etkileyici patlama aşaması yaşadı. 2017’nin sonu 2018’in başına doğru son ve açık ara en büyüğünü yaşadık.

Bu aşamalar birçok insanı kripto pazarıyla tanıştırdı. Bugün, hemen hemen herkes Bitcoin ve altcoinleri en azından yüzeysel olarak duymuştur. Peki ama aslında kripto para birimi sahibi kaç kişi var?

Kripto para sahipleri yalnızca “tahmin edilebilir”

Blok zincirleri şeffaf ve kripto paraların bulunduğu adresleri belirlemek kolay olsa da, bir kişinin kaç adrese sahip olduğunu asla bilemezsiniz. Örneğin Bitcoin ile her işlem için yeni bir Bitcoin adresinin oluşturulması ve kalan bakiye daha sonra bu adrese aktarılması yaygındır. Kullanıcılar ayrıca diğer kripto para birimleri için birden fazla adres oluşturabilir. Muhtemelen en iyi yaklaşım, kripto borsalarının kullanıcı hesaplarıdır. Kripto borsalarında kendinizi doğrulamanız ve kimliğinizi onaylamanız gerekir. Kripto borsalarının yaklaşık kaç kullanıcısı olduğunu bilerek, kripto para birimleriyle ilgili kişileri tahmin edebilirsiniz.

Blockchain.info, 2016 ile 2019 arasında yaklaşık 20 milyon kullanıcının sayıldığını gösteriyor. Bunların arasında, belirtildiği gibi, birden fazla cüzdan kullanan kullanıcıları olabilir. Statista.com 26 milyon blockchain kullanıcısını gösteriyor; burada da kullanıcı başına birden fazla hesap mümkün. Coinbase ise daha kesin rakamlara sahip. Şu anda yaklaşık 13 milyon aktif kullanıcı bildiriyorlar. Bu verilerle kaba bir tahmin yapılabilir. Binance (Coinbase’den çok daha fazla kullanıcısı olan) gibi diğer kripto borsalarını içeriyorsa, kripto para sahiplerinin sayısı 20 ila 40 milyon arasında olmalıdır.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin