Kanadalı VersaBank’tan dikkat çeken dijital para hamlesi geldi! Hem dolar hem de euro destekli stabilcoinler geliyor
Kanadalı VersaBank’tan dikkat çeken dijital para hamlesi geldi! Hem dolar hem de euro destekli stabilcoinler geliyor

Kripto para anketi: Kanadalıların yüzde 40’ı kripto paralarını sattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanadalıların yatırım alışkanlıklarını araştıran yeni bir kripto para anketi, Ontario’da yerleşik yatırımcıların yüzde 40’ının kripto paralarını sattıklarını tespit etti.

Ontario eyaleti yatırımcılarının yüzde 40’ı ellerindeki kripto paraları sattı

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) tarafından ortaya konulan çalışma, kripto paralara yapılan yatırım alışkanlıklarını ve aynı zamanda yeni pazarın yatırımcılarının anlama düzeyini ölçmek için yapıldı.

Ontario eyaletinde yaşayan 14 milyon kişi üzerinden yapılan çalışma (toplam nüfusun yüzde 38’inden fazlası), eyalet sakinlerinden 18 yaşın üzerindeki milyonlarca yetişkinin ( eyalet sakinlerinin yüzde 5’i) yaklaşık yarısının kripto para piyasasına yatırım yaptığını tespit etti. Bir dönem eyaletin yüzde 4’ünü kripto para sahibiyken, şimdi ise bu kişilerin kripto varlıklarını sattıkları tespit edildi.

Anket, nüfus istatistiklerine göre kripto paraya yatırım yapan erkeklerin büyük çoğunluğunun 18-34 yaş arasında olduğunu tespit etti. Bu aralıktaki erkek vatandaşlardan bir tür dijital varlığa sahip olanların oranı ise yüzde 14 olarak belirlendi.

Çalışma genel olarak, Kanadalıların kripto para piyasasında yatırım yapma alışkanlıklarına karşı dikkatli olma eğiliminde olduklarını ortaya koydu. Örneğin, yüzde 9’dan azı (yaklaşık 50.000 kişi) dijital portföylerinde 9,999 dolardan fazla kripto para yatırımı yaptı. Yüzde 90’ı ise 10.000 dolardan daha az yatırım yaptı.

Bu çalışmaya göre, ICO’ların bu yıl her açıdan rekor kırmasına rağmen, Kanadalılar, ICO’lara karşı oldukça çekingen davrandı. ICO’lara sadece yüzde 1,5 oranında yani 170.000 kişi katıldı. İlginin bu denli düşül olması, kripto para birimleri ile ilgili genel bilginin düşük olması ile açıklanabilir. Katılımcıların çoğu, kripto paraların veya onları çalıştıran Blockchain teknolojisinin çalışma şeklini açıklayamadı.

Kripto para anketi, Kanadalıların genel olarak yatırım kararlarında temkinli olduklarını ortaya koydu

Araştırmaya katılanların yüzde 81’i Bitcoin’i ve yüzde 25’i de Bitcoin Cash’i duysa da sadece yüzde 13’ünün Litecoin’i bildiği ortaya çıktı. Ayrıca sadece% 11’inin ikinci en büyük kripto para olan Ethereum hakkında bilgi sahibi olduğu tespit edildi. Ankette belki de en ilginç olanı, katılımcıların kripto varlıklarını elde etme yöntemleriydi. Yüzde 46’sı bunları geleneksel olarak borsalardan kazanmış olsa da, yüzde 28’inin madencilik yolu ile kendilerinin elde ettiği belirtildi. Ayrıca  % 18’i airdroplardan ücretsiz elde ederken, diğer yüzde 18’lik kesim  mal veya hizmet karşılığında sahip olduklarını belirtiler.

Katılımcıların çoğu, kripto paralarını almak için nakit tasarrufları kullandıklarını söylerken, küçük bir grup ise borç yoluyla veya kredi kartı ile yatırım yaptıklarını söyledi. Yetkililer çalışmanın nihai sonucunu şu şekilde bildirdi:

Bu araştırmanın sonuçlarına göre, Ontario halkının büyük çoğunluğu kripto varlıklarına temkinli yaklaşıyor. Sadece küçük bir yüzde kendi kripto varlıklarına sahip ve bunlara sahip olanlar, elde etmek için önemli miktarda para harcamak zorunda kalmıyorlar.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin