featured

Kripto para analisti Michael Poppe yorumladı: Bitcoin düzeltmesi sona eriyor olabilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ünlü kripto para tüccarı ve analisti Michael van de Poppe, geçtiğimiz günlerde birçok Bitcoin yatırımcısı ve meraklısının aklını kurcalayan bir soruyu ele aldı: “Bitcoin bu düzeltmede dip mi yaptı yoksa 20 bin dolar mı bekliyoruz?” Son tweetinde, bu soruyu yanıtlamaya çalışmak için piyasanın mevcut durumunu, hâkim duyguları ve tarihsel kalıpları araştırdı.

kripto

Kripto para piyasasında döngüsel hareketler neye işaret ediyor?

Düzeltme öncesinde iyimserlik yüksekti, ancak piyasaları korku sardıkça tepkiler düşüşe döndü. Van de Poppe’ye göre bu durum, yüzde 22’lik bir düzeltmenin yaşandığı Mart 23 ile karşılaştırılabilecek bir seviye olan 38’e ulaşan Korku ve Açgözlülük endeksinde açıkça görülüyor.

Analist ayrıca mevcut düzeltme ile 2014-2018 döngüsü arasında bir paralellik kurdu. Bu döngü sırasında BTC aynı hafta içinde derin bir düzeltme yaşamış ve 200 Haftalık Üstel Hareketli Ortalamaya (EMA) ulaşmıştı.

Dikkat çekici bir şekilde, mevcut düzeltme de piyasa liderinin fiyatının 200 Haftalık EMA’ya indiğini gördü. Bu korelasyon trendin yakın zamanda tersine döneceğini garanti etmese de kripto para piyasasının döngüsel yapısının altını çiziyor.

Van de Poppe, BTC’nin fiyatında yarılanma öncesi bir ralli potansiyelini tartışmaya devam etti. Analiste göre bu rallinin bir süre için en yüksek nokta olması bekleniyor. Bu rallinin, kripto para piyasası için tarihsel olarak elverişli bir zaman dilimi olan bu yılın dördüncü çeyreğinde gerçekleşebileceğini öngördü.

Kripto para piyasalarını etkileyebilecek olaylar!

Teknik analizin ötesinde van de Poppe, yaklaşan ekonomik olayların ve yörüngesini etkileyebilecek haber verilerinin önemini vurguladı. Analist; ABD için işsizlik ve PMI verileri, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının önümüzdeki haftalarda izlenmesi gereken olaylar olduğunu belirtti.

Tüm bu olaylar getirileri, altını ve doları etkileyebilir. Van de Poppe’ye göre, BTC’nin bu varlıklarla olan korelasyonu göz önüne alındığında, bunlar izlenmesi gereken önemli göstergeler hâline geliyor.

Dikkatini özellikle kripto para alanına çeviren van de Poppe, Grayscale ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden çatışmanın, potansiyel Bitcoin Spot Borsa Yatırım Fonu (ETF) lansmanının ve Ethereum Vadeli İşlemler ETF’sinin izlenmesi gereken olaylar olduğunu belirtti. Bu olayların piyasayı hareketlendirecek potansiyel etkileri olduğunu paylaştı.

XRP ve SEC arasındaki yasal savaş da bir çekişme noktası olmaya devam ediyor. İlginç bir şekilde, Binance etrafında devam eden endişelerin etkisini küçümsedi ve bunu 2018’deki Tether tartışmasına benzetti.

Van de Poppe sonuçta devam eden düzeltme konusunda iyimserliğini dile getirerek bunun sonuçlanma ihtimalinin önemli olduğunu öne sürdü. Meydana gelen ciddi duyarlılık değişimini göz önünde bulundurarak daha olumlu bir bakış açısına yöneldi.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin