featured

Kripto para analisti Bitcoin fiyatının daha fazla sorun yaşayacağını tahmin ediyor: İşte nedeni…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para analisti Nicholas Merten, Bitcoin fiyatının gelecekteki yörüngesi hakkında bir fikir verdi ve lider kripto para biriminin ileride çalkantılı zamanlar yaşayabileceğini öne sürdü.

Bitcoin için fırtına öncesi sakinlik

Merton, YouTube kanalı DataDash’in yakın tarihli bir bölümünde Bitcoin, diğer altcoinler ve daha geniş varlık piyasasının, çeşitli makro faktörlerin bir araya gelmesiyle büyük bir hareketin eşiğinde olduğundan bahsetti. Merton ayrıca bu farklı “domino taşlarının” ekonomide nasıl “potansiyel olarak çok fazla acıya neden olabileceğini” tartışmaya devam etti.

Ona göre hisse senetlerinin ve daha geniş varlıkların yönü Bitcoin üzerinde “doğrudan bir etkiye” sahip olacak. Hisse senedi piyasası ile kripto para piyasası arasında doğrudan bir ilişki olduğunu, kripto paraların yılın başında tam da ilkinin yüksek olduğu dönemde çıkmaya başladığını gösterdi.

Bununla birlikte hisse senedi piyasasının nispeten sessiz olduğuna, çünkü onu daha yükseğe itmesi gereken anlatıların işi yapmadığına dikkat çekti. Bu nedenle Apple, Microsoft ve Fang gibi hisse senetlerinin toparlanmaya başlamaması durumunda “gerçekten büyük bir sorun” olabileceğine inanıyor.

Enflasyon yükselişinden kripto para piyasası nasıl etkilenecek?

Merton’un üzerinde durduğu bir diğer faktör de enflasyon verileriydi. Merton, Fed’in enflasyonu kontrol altına almak ve yüzde 2’lik hedefe indirmek için yeterince çaba göstermediğini öne sürüyordu. Ona göre Fed, faizleri 75 baz puan hatta 100 baz puan artırarak daha katı bir yaklaşım benimseyebilirdi.

Enflasyon oranının kripto para piyasası üzerinde önemli bir etkisi olduğu biliniyor. Çünkü daha yüksek bir oran yatırımcıların kripto para piyasasında harcayacak çok az parası olabileceği ya da hiç parası olmayacağı anlamına geliyor. Merton, birçok mal ve hizmetin (enerji dahil) fiyatlarının yeniden şişiyor gibi görünmesi nedeniyle Fed’in yeterince çaba göstermediğinin açık olduğunu belirtti.

Enflasyonun tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı 70’li yıllarla bir karşılaştırma yapan Merton, eğer bu dönem de o döneme benziyorsa ya da bir eğilim varsa bunun “büyük bir sorun” olabileceğini ifade etti.

Bazıları 70’li yılların özellikle petrol ambargosunun yaşandığı olağanüstü dönemler olduğunu ve bu nedenle bu dönemden farklı olduğunu iddia edebilir. Ancak Merton, BRICS’in içinde bulunduğu durumdan çok da farklı olmadığını, bunun da dünyanın küreselleşmekte olduğunu ve ulusların birbirlerine daha az güvendiğini gösterdiğini belirtmiştir.

Bu durum ticaret anlaşmalarını ve dış ilişkileri kaçınılmaz olarak etkileyecektir ki Merton bunun “enflasyonist baskılar” yaratacağına ve Fed’in de bunun farkında olduğuna inanmaktadır. Bu yeniden enflasyonu yaşamamızın en önemli nedeninin arz ve talebin dengelenmemesi olduğunu belirtmiştir.

Ona göre insanların zengin olduğu “aşırı para basımı” ve COVID dönemindeki teşvik çekleri nedeniyle sistemde fazla para var. Bu nedenle bu talepleri karşılamak için yeterli arz olmadan çok fazla satın alma gücü var.

newsbtc

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin