İşte kanlı pazarda dahi devasa yükselen güçlü altcoin’ler
İşte kanlı pazarda dahi devasa yükselen güçlü altcoin’ler

Kripto para analisti: “Bitcoin DLT’nin gücü sayesinde roket değerine ayarlandı!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, kripto para analisti Juan Villaverde’in tahmin ettiği gibi dağıtık defter teknolojisinin (DLT) gücü sayesinde, roket değerine ayarlandı!

Juan Villaverde: “DLT Bitcoin fiyatını ciddi ölçüde arttıracak.”

Weiss Ratings’de bir ekonomist ve kripto para analisti olan Juan Villaverde’e  Bitcoin’in dünyayı devrimden geçirme potansiyelinin Bitcoin on yıl önce doğduğunda öngörülenin ötesindende olduğuna inanıyor. Bitcoin uzman DLT’nin Bitcoin fiyatını ciddi ölçüde arttıracağını savunuyor.

Temel biçiminde, dağıtık bir defter, muazzam bir ağın her üyesi veya node’si tarafından bağımsız olarak tutulan ve güncelleştirilen bir veritabanı. Dağıtım benzersizdir, kayıtlar merkezi bir makam tarafından çeşitli node’lere iletilmez, bunun yerine her node tarafından bağımsız olarak yapılandırılır ve tutulur. Juan Villaverde konuya yöneli şunları söylüyor:

Bitcoin, finansal krize ve krizin gerçekleşmesine izin veren para sistemine aşırı tepki gösterdi.

Kripto para analisti, DLT için gelecek iki senaryodan birini öngörüyor

Dağıtık defterlerin mimarisi ve nitelikleri bankalar, avukatlar, bankalar ve hükumetler tarafından tahakkuk eden güvenin maliyetini atlatır. Villaverde, Bitcoin gibi kripto para birimleri için merkezi olmayan bir veritabanı olan DLT için gelecek iki senaryodan birini öngörüyor.

Birincisi ve büyük olasılıkla, merkezi olmayan DLT’nin evrimi, çoğu fiat paranın yerini alacak. İkincisi, hükumetlerin bugünün fiat parasal sisteminin dijital bir versiyonunu oluşturmak için DLT’ye adapte olacakları.

Senaryo 1: Merkezi olmayan DLT

Halka açık defterler ve Bitcoin gibi yerel kripto para birimleri, fiat para birimi sisteminin yerini almaya başlar ve hükumet tarafından yayınlanan para biriminden kamu kripto para birimlerine yapılan kamu geçişlerinin giderek artan bir payı olur.

Başlangıçta hükumetler tarafından çıkarılmış olsalar da, sonunda yeni gerçekliği kabul ederler ve bu yeni para biçimlerini yasal olarak kabul ederler. Üstün teknoloji, en pratik uygulamalar ve en yaygın ana kabulü sayesinde, bir grup kripto para baskın hale gelir.

Senaryo 2: Bir merkezi DLT

Dünyanın en büyük ekonomileri, DLT’yi benimsemenin yolunu çiziyor. Bitcoin geleceği temsil ediyor ve dijital paranın tek, en verimli biçiminin DLT’ye dayandığını görüyor. Ama onlar zaten mevcut olan fiat sistemini taklit eden dijital para sistemlerine odaklanıyorlar, yani bu yeni tür paralar merkez bankalarının doğrudan kontrolü altında kalıyor.

Hükumetler, sistemdeki her bir işlemi doğrudan izleme yeteneğini kazanırlar. Teknoloji hala dağıtık defter, ancak ağı açmak yerine herkese katılmak isteyenlerin öncelikle hükumetlerin iznini istemesi gerekir. Ve kurallara güvenmek yerine, adaleti sağlamak -güvenilmez bir sistemde- için katılımcılar yöneticilerin otoritesini (güvenilir bir sistem) kabul etmeli.

“Sonuç olarak her şey merkezi olmayan DLT’yi de güçlendirecek.”

Villaverde, hangi senaryo ne kadar olası olursa sonucun ne olacağını şu sözlerle açıklıyor:

Benim tahminim şu ki, şimdilik en azından, her ikisinin de kutsal olmayan bir karışımına sarılabiliriz. Fakat daha uzun vadede, merkezi olmayan DLT’nin her zaman iki büyük avantajı olacak. İlk olarak, DLT en büyük gücünü gönüllü kitle katılımından alıyor. Fakat merkezi DLT kitlesel katılımı bastırıyor. Bu DLT’nin en iyi yaptığı şeyin özüne aykırı. İkincisi, hükumetler tamamen kendi kontrolleri altında olan kendi Bitcoin biçimini oluşturabilirlerse de merkezi olmayan DLT ağlarını yasaklamak neredeyse imkansız olacak. Nihayetinde, demokrasileri diktatörlüklerden daha güçlü kılan aynı dinamik, merkezi olmayan DLT’yi de güçlendirecek.

Express.co.uk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin