Blockstream CSO’sundan çarpıcı Ethereum tahmini
Blockstream CSO’sundan çarpıcı Ethereum tahmini

9 Kasım Ethereum fiyat analizi: ETH kısa vadeli düşüş trendini kırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

9 Kasım Ethereum fiyat hareketleri için önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum son 48 saatlik periyot dolar karşısında düşüş eğilimine girdi.
  • 223 dolar seviyesinden başlayan düşüş 200 saatlik hareketli ortalaması 212 dolara kadar devam etti.
  • Bu zaman diliminde birkaç kez düşüş trendini kırmak için hareket eden Ether, yeni gün ile beraber yine bu düşen eğimli çizgiyi kırmak için mücadele ediyor.

9 Kasım Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum Kasım ayının başında 200 dolar seviyesinden başlattığı yukarı yönlü ivme ile 220 doların üzerine kadar çıkmayı başarmıştı. Sonrasında gelen satışlar ile son 48 saatlik zaman dilimin Ethereum piyasasın bir gerileme yaşandığını görüyoruz. Bu geri çekilme Kasım ayında elde edilen gelirin yarısına yakınını geri almış gibi görünüyor.

Kısa vadeli düşüş trendinin açıkça görüldüğü saatlik grafikte ETH/USD paritesi, dün 100 saatlik hareketli ortalamasında biraz zaman geçirdikten sonra, yeterli momentumu bulamayınca gün sonuna doğru bu seviyenin (216 dolar) altına doğru çekildi.

Yeni gün başlangıcının ise 212 dolar seviyesinde 200 saatlik hareketli ortalamaya tutunarak başlaması ise dikkat çekiyor. Bu seviyeden destek alan ETH/USD paritesinin öğle saatlerine doğru 215 dolara kadar yükselmesi ile şu an düşüş trendinin üzerinde hareket ettiğini görüyoruz.

Ether’in düşüş trendini kırdığını teyit etmek için ise 100 saatlik hareketli ortalama seviyesi olan 216 doların kararlı bir şekilde geçilip, 220 dolar seviyesine kadar ulaşması gerekiyor. Ayrıca belirtmekte fayda var ki Ether’in yükseliş hareketinde döndüğü nokta (223 dolar) 100 günlük hareketli ortalama seviyesine denk geliyor. Bundan dolayı bu direncin kırılması biraz daha zor oluyor.

Aşağı yönde ise yine 200 HO gün içinde önemli bir destek noktası olarak takip edilebilir.

Ethereum için önemli destek seviyeleri

ETH/USD saatlik görünümünde MACD göstergesi şu an pozitif bölgede hareket ediyor. Kısa vadeli alış sinyali içeren MACD’yi aşırı alım bölgesine hızlıca yükselen stokastik destekler nitelikte hareket ediyor. 50 seviyesinin üzerinde çıkan RSI ve yukarı ivme yapan CCI’da şu an için olumlu yönde sinyaller vererek devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin