Bitmain 2020'deki Bitcoin fiyat rallisi için büyük oynuyor
Bitmain 2020'deki Bitcoin fiyat rallisi için büyük oynuyor

Kripto madencilik devi Bitmain 2020’deki Bitcoin fiyat rallisi için büyük oynuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En büyük madencilik şirketi Bitmain, Bitcoin fiyatının yaklaşmakta olan halving olayı nedeniyle yükselmesini bekliyor.

Şu an kurucu ortağı Jihan Wu tarafından tek başına kontrolüne sahip kripto para madencilik devi Bitmain, mücadele eden işletmelerini canlandırmasını sağlayacak riskli bir strateji benimsemiş durumda. Başarısı büyük ölçüde Bitcoin’in 2020’deki fiyat hareketine bağlı.

Halvinge bağlı ralli beklentisi

Stratejisinin bir parçası olarak, Bitmain, büyük ekipman grupları sipariş eden maden çiftliklerine opsiyon sözleşmeleri koyacak. Bu türev araç, firmanın müşterilerinin Bitcoin fiyatının son ödeme tarihinde volatiliteye karşı korunma aracı olarak düşeceği konusunda bahis yapmalarını sağlıyor.

Mesela, Bitcoin fiyatı düşüş eğilimi nedeniyle 5.000 ABD dolarının altına düşecek olursa Bitmain riski üstelenen taraf olacak. Yükseliş durumunda ise artan fiyatlardan büyük kazanç elde edebilecek madenciler için kaybedilen bir teklif olacak.

Bitmain tarafından kullanılan diğer taktikler, ortak madenciliği (madencilik çiftliklerinin ekipmanlarını kiralamasını sağlar) ve satış stratejisini katmanlı bir ödeme yapısı lehine değiştirmeyi içeriyor.

Bitmain ‘in acı düşüşü

Kripto endüstrisinin önemli bir ismi olan Bitmain, 2018’in ilk yarısında sektör lideriydi. Şirket o kadar güçlendi ki, maden havuzlarının üçü (BTC.com, AntPool ve ViaBTC) aslan payını kontrol etmeye yakındı. Bitcoin hash oranının payı, böylece tehlikeli bir emsal haline gelmişti.

Ancak dev şirket hızla düştü. Şirket içi çekişmeler yaşayan Bitmain’in halka arz planları rafa kaldırıldı. Şirketin Wu liderliğinde eski günlerine geri dönüş yapıp yapamayacağı henüz belli değil.

u.today


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin