kripto madencileri
Kripto madencileri ayı piyasasında hayatta kalmak için mücadele ediyor

Kripto madencileri ayı piyasasında hayatta kalmak için mücadele ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Avrupa ve Asya’daki en büyük kripto madencileri ve madencilik tesislerinin bir kısmı kripto para fiyatlarının düşmesi ve genel piyasa faaliyetlerinin azalmasıyla birlikte faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Bu hafta, FT’de yayınlanan bir habere göre Mart ayında ortaya çıkan bir girişim olan Bladetech, ABD’nin en büyük Bitcoin madencilik tesisini oluşturmayı planlıyordu. Fakat kripto para pazarının yüzde 85’e varan düzeltmesi nedeniyle planlarını askıya aldılar.

Kripto madenciliği şu an kârlı değil

Outlier Ventures’ın kurucusu ve baş teknik sorumlusu Aron van Ammers, Bitcoin’in şu anki fiyatının 4,000 dolar civarında olduğunu ve küresel sektördeki madencilerin kârlarını daralttığını söyledi.

Bazı araştırmacılar, Bitcoin ve diğer önemli kripto varlıkları çıkaran madencilerin, kripto para değerlerinin başa başa maliyetlerin altında düşmesi ile birlikte 2018’in ortasından beri kaybettiklerini tahmin ediyorlar.

Örneğin, kripto para birimi BitMEX’in bir araştırma kolu olan BitMEX Research, kripto para madencilik ekipman üreticisi Bitmain’in 15 milyar dolarlık bir değere sahip olduğunu ve bu yılın başlarında madencilik ekipmanlarının çoğunu sattığını iddia etti:

Bu analiz, Bitmain’in şu anda zarar etmesini, ana S9 ürünü için yüzde 11,6’lık bir negatif kar marjı ve L3 ürününde yüzde 100’ün üzerinde bir marjın olmasına bağlıyoruz. Gerçekte maliyetlerin düşmesi muhtemel. Bu yüzden durum kötü olmayabilir. Ancak Bitmain’in şu anda önemli kayıplar verdiğini düşünüyoruz.

Araştırmacılar, şirketin envanterinde çok fazla madencinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Araştırma, şirketin, Antminer S9 madencilerinin büyük bir bölümünü, amiral gemisi madencilik ekipmanlarını muhtemelen Bitcoin madenciliğine olan talepteki düşüş nedeniyle satmaya çalıştığını ileri sürdü.

Araştırmacılar şunları ekledi:

Bu düşük fiyatların ve görünen kayıpların bir başka nedeni de Bitmain’in bilançoda çok fazla stok tutması olabilir. Mart 2018’de Bitmain, bilançosundaki satışlarının yüzde 52’sine denk gelen 1,2 milyar dolarlık envantere sahipti. Bitmain, bu nedenle, zarar azaltmak satışlarına ek olarak daha fazla zarar meydana getirebilecek olan envanter kaleminden de zarar görmüş olabilir.

Dünyanın en baskın kripto para madencilik şirketinin kâr elde etmek için zorlandığı bir dönemde, daha küçük madencilik kuruluşları ve bireysel madencilerin daha büyük kayıplar yaşaması bekleniyor.

Bitcoin’in hash gücü ise Temmuz seviyesi olan 45’e çıktı. Bitcoin fiyatındaki düşüş göz önüne alındığında, hash oranının aynı doğrultuda düşmediği görüldü

Crypto Miners are Struggling, Can They Survive the Bear Market

Kripto madencileri, zararına madencilik faaliyetlerine devam edecek

Bitcoin ağının karma gücünde meydana gelen düşüşün sınırlı kalması, madencilerin, uzun dönemde gelecekte varlığın fiyatının yükselmesi beklentisiyle kâr elde etme umuduyla zararına madencilik yaptığını da gösteriyor.

Şu anda, kripto madencileri, tesislerini tamamen kapatmaları ve madencilikten uzaklaşmaları zor. Çünkü madencilik ekipmanlarının tamamı ve elektrik şebekesi operatörleri ile yapılan sözleşmeler uzun vadeli anlaşmalar olarak yapıldı.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin