Uzman analistten korkutan Bitcoin tahmini: Bitcoin fiyatı için sonraki adım ne?
Uzman analistten korkutan Bitcoin tahmini: Bitcoin fiyatı için sonraki adım ne?

Kripto kredi miktarı 2018 4. çeyrekte iki katına çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika merkezli bir yatırım şirketi olan Genesis Capital raporunda, 2018 yılının Kasım ve Aralık ayında kripto para alımı için kullandırılan kredilerin tutarını yayınladı. Şirket 4. çeyrekte 500 milyon dolar tutarında kripto kredi verdiği açıkladı. Bu rakamın ise iki önceki çeyreğe kıyasla iki kat daha fazla olduğu bildirildi.

Kripto kredi Kasım 2018’de keskin bir artış gösterdi

2018 yılında dijital varlık alımı için kullandırılan kredi miktarında kademeli bir artış gerçekleşti. Kasım ayının sonunda kredilerin hacmi keskin bir şekilde artmaya başladı. Aralık ayında toplam kredi hacmi ise 800 milyon dolardan 1,1 milyar dolara yükseldi. Kullandırılan kredilerin büyük bir çoğunluğunun da Bitcoin (BTC) satın almak için kullandırıldığı belirtildi. Geçen yıl, şirketin müşterileri 150.000 ila 200.000 BTC arasında kredi kullandı.

Bitcoin cinsi menkul değerler için kullanılan krediler dikkat çekiyor

Genesis Capital ayrıca, Bitcoin cinsi menkul değerler için alınan kredilerin de arttığını bildirdi. Borç alanların büyük bir çoğunluğu, kripto varlık cinsi fonlarını kripto yatırım portföyünü arttırmak için kullandılar. Şirketin uzmanlarına göre, mevcut durum Bitcoin’e olan talebin artmasına neden oluyor. Ancak, sanal para alımı için borç alan şirketin müşterileri, bu kredileri geri ödemek için kripto varlıklarını satmaya başladıklarında, Bitcoin fiyatı üzerinde bir baskı oluşabilir.

Kripto alımı için kredi kullanımı bir Bitcoin rallisi beklentisi mi?

Kripto para satın almak için kredi kullanımı ise bazı kafa karışıklıklarına neden oluyor. Kredi kullanarak kripto para satın alan kişiler ya yaklaşan bir ralli için bazı gizli bilgilere sahip ya da riski çok fazla seven yatırımcılar. Diğer yandan piyasalarda bir kripto balina gerçeği var. Balina olarak tabir edilen bu yatırımcılar yaptıkları yüksek meblağlı ticaretten dolayı Bitcoin hangi kademe olursa olsun aynı oranda kar edeceklerdir. Bu yüzden Bitcoin fiyatının yükseleceğine dair dedikodular sadece bir söylentiden ibaret olabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

en.bit.news

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin