İşte kripto en sık kullanılan işlem türleri
İşte kripto en sık kullanılan işlem türleri

Kripto işlevleri spekülasyonların ötesine geçiyor: İşte en yaygın 8 kripto işlem türü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Spekülatif yatırımlar en popüler kripto işlemi türü olmakla birlikte, tek tür olmaktan uzaktır. Kripto işlemlerinin dünyası ayrıca yasal alımları, fidye yazılımlarını, kara para aklamayı, Darknet işlemlerini ve daha fazlasını içerir.

İşte kripto en sık kullanılan işlem türleri

Jason Bloomberg, Forbes için en sık kullanılan işlem türlerini kripto ile listelediği son makalesinde vurguladı.

Darknet işlemleri ve kara para aklama

Spekülasyon, perakende yatırımcıların ve diğer işletmelerin, kar elde etmek amacıyla dijital varlıkların fiyat hareketine bahis koydukları en yaygın kripto işlemi türüdür.

Bloomberg konu ile ilgili şu çarpıcı yorumu kullandı:

Kripto olmasaydı, Darknet şu anki halinin sadece bir gölgesi olurdu. Ve Bitcoin karanlık aleminin parası olmaya devam ediyor.

2017 Ulusal Uyuşturucu Tehditini Değerlendirme Raporunda Bitcoin’in karanlıkta online ilaç satışları için en yaygın ödeme şekli olduğunu bildirdi.

Bloomberg ayrıca, kripto para biriminin kara para aklama faaliyetleri için kullanıldığını, suç faaliyetlerinden kaynaklanan Bitcoin’in kara para aklama karşıtı yasaların zayıf olduğu ülkelere aktığını belirtti.

Uygulama, sermaye hareketinin kısıtlandığı Çin’de oldukça yaygındır. Yeraltı Bankacılık Sistemleri, uyuşturucu kaçakçılarına, Avrupa, Avustralya ve ABD’deki satışlardan elde ettikleri para için kripto satmaktadır.

JDD: Hack saldırısı Avrupa kaynaklı olabilir!

Kaçınma yaptırımları

Yabancı güçler tarafından onaylanan ülkeler, kendilerine uygulanan kısıtlamaları aşmak için kripto işlemlerini kullanıyorlar. Kuzey Kore buna bir örnektir. Ülke umutsuzca canlı paraya ihtiyaç duyuyor ve kripto para birimleri onlara bu fırsatı elde etmelerini sağlıyor.

Rus iktisatçı Vladislav Ginko, ABD yaptırımları nedeniyle ABD hazine bonolarını düşürmek zorunda kaldığı için finansal rezervlerini çeşitlendirmek zorunda olan Rusya’nın Bitcoin kullanımı hakkında bilgi verdi.

Fidye yazılım ve hırsızlık

Siber güvenlik hizmeti sağlayıcısı Mosaic451’in kurucusu Michael Baker’a göre, Darknet, kullanıcının “fidye yazılımı bir hizmet olarak satın almasına” izin veriyor. Black-hat kodlayıcıları da mevcut kişiselleştirilmiş fidye yazılımı geliştirmek için kripto olarak ödeme alıryorlar.

CipherTrace’e göre, 2018’in ilk yarısında 2017’ye kıyasla kripto kaynaklı hırsızlık 3 kat arttı. 2018’de çalınan kriptoun toplam değerinin 1 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Başka bir yaygın kripto işlemi türü kripto altyapısını kesmek

Bunun en son vakası, Coinbase tarafından, Ethereum Classic Blockchain çift harcamalar(%51 saldırısı) da dahil olmak üzere meydana gelen derin düzenlemeler rapor edildi. Bu %51 saldırıların toplam değeri 1.1 milyon doların üzerindedir.

Bloomberg ayrıca yasal işlemleri başka bir ortak işlem türü olarak listeledi. Bu, ‘gerçek parayı’ kullandığınız hizmetler ve ürünler için kripto borsalarıdır.

Blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin