Binance kolları sıvadı: Squid Game dolandırıcıları bulunacak!
Binance kolları sıvadı: Squid Game dolandırıcıları bulunacak!

Kripto hırsızı lisede bölüm birincisi çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

“Kripto hırsızı” dendiğinde aklımıza genellikle karmaşık suç örgütleri ya da kalabalık hacker grupları gelir. Ancak bu sefer, 2 milyon dolar değerinde büyük bir soygun yapan kripto hırsızı Boston’da lise öğrencisi çıktı!

Tek başına 2 milyon dolarlık soygun

Fox News’in haberine göre, Massachusetts’teki lisesinde bölüm birincisi olan Joel Ortiz, 2 milyon dolarlık soygunun arkasındaki tek isim. Joel Ortiz yazılım ve programlama konusundaki uzmanlığı ve yüksek teknolojik becerileri sayesinde bölüm birincisi olmuş. Alınan bilgilere göre Ortiz yatırımcıların cep telefonlarını ve bilgisayarlarını ele geçirerek hesaplarını hackledi ve minimum 2 milyon dolarlık kripto para çaldı.

Kripto hırsızı için kefalet bedeli 1 milyon dolar

Temmuz ortasında gözaltına alınan kripto hırsızı için kefalet olarak 1 milyon dolar gibi yüksek bir miktar belirlendi. Ancak Ortiz’in karıştığı suçlar bu kadarla kalmıyor. Başarılı lise öğrencisi ayrıca bilgisayar korsanlığı ve kimlik hırsızlığı gibi çok ciddi yasal suçlamalarla karşı karşıya kalabilir.

Ortiz cep telefonları üzerinden kurbanları hakkında bilgi topladı, teknik detayları öğrendi ve şifrelerini çaldı. Sonuç olarak kurbanlarının dijital cüzdanlarına erişim sağlayan kripto hırsızı, Bitcoin ve Ethereum gibi tokenleri kendi hesabına aktarmayı başardı.

Sahte kimlik kullanarak hesapları ele geçirdi

Fox News haberinde, kripto hırsızı öğrencinin kripto bağışında bulunmaları için insanların arkadaşlarını ve ailelerini kandırmaya çalıştığını ve bir çok kez sahte kimlik kullanarak kurbanlara ait SIM kart aldığını ortaya çıkardı.

Kripto hırsızının öncelikli hedefi California’lı yatırımcılar oldu. 20’den fazla California’lı yatırımcı Ortiz tarafından soyuldu.

Kripto hırsızı mı mükemmel bir öğrenci mi?

Suçlu oluşunu bir kenara bırakırsak Ortiz mükemmel öğrenci görüntüsü çiziyor. Ortiz robot geliştirme ekibine liderlik ediyor, öğrencilere kodlama ve bilgisayar bilimi öğretiyor, okulun bölüm birincisi ünvanını elinde tutuyor.

Ortiz gibi bir bireyin işlediği bu suç, bizlere sistemin savunmasızlığını gösteriyor. Kripto para birimlerine sahip olmak, işlem yapmak ve kripto varlıklarını korumak kolay bir iş değildir. Yatırımcılar, dijital varlıklarını korumak için çevreleriyle nasıl etkileşime girecekleri konusunda ve kendilerini ne ölçüde koruyacakları konusunda daha dikkatli olmalıdırlar.

leaprate

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin