ethereum 2 ağustos
Ethereum 2 Ağustos fiyat analizi: ETH dip fiyatını gördü mü?

Ethereum 2 Ağustos fiyat analizi: ETH dip fiyatını gördü mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 2 ağustos fiyat görünümüne baktığımızda dün yaşanan düşüş sonrası Ether fiyatının yatay bir seyre girdiğini görüyoruz. Sabah saatlerinde 420 dolardan el değiştiren Ethereum için görülen yeni dipler düşüşün sona erdiğini mi gösteriyor? Yoksa devam edecek mi? bunun cevabını bulmaya çalışıyoruz.

Ethereum 2 Ağustos fiyat analizi

Ethereum, piyasa genel sermayesinin 273 milyar dolar seviyesine inmesi ile kendi sermayesine düşen pay neticesinde son olarak 410 dolar seviyelerine kadar düştü.

Ethereum fiyatını yaklaşık 20 günlük bir periyot içerisinde 4 saatlik ETH/USD grafiği üzerinden baktığımızda bu düşüşün, bu seviyede bir dip oluşturduğu sonucuna varabiliriz. Piyasanın bu seyirde devam etmesi temel analiz olarak bir başka olumsuz haberlerin gelmemesi durumunda yapmış olduğumuz analiz, Ether’in bu noktadan yukarı yönlü bir çıkış aradığını söyleyebiliriz.

Analizimizin detaylarına girmek gerekirse; 18 Temmuz tarihli zirve seviyesi olan 515 dolardan sonra fiyat hızlı bir şekilde gerilemiş. Ve bir düşüş trendine girerek, 20 Temmuz tarihinde 444 dolarda dip yaptı. Bu ayı piyasası hareketinin düzeltmesi ise hesaplandığında en önemli düzeltme seviyesi olarak gördüğümüz fib 61,8 olan 480 dolara (grafikte gördüğünüz son Fibonacci düzeltmelerinde 0,144 seviyesine denk geliyor) kadar yükseldi.

Bu ayı piyasası görünümünde fiyat hareketlerinin nereye kadar gidebileceğini tespit için ise (çizdiğimiz grafikte görülen) ikinci bir Fibonacci düzeltme çizgileri, 440 dolar dip ve 480 dolar yukarı düzeltme zirvesi baz alınarak oluşturuldu.

Bu düzeltme seviyelerine göre ise, fiyatın aşağı yönlü olağan hareketleri tespit edildi. Fibonacci düzeltmelerine göre kararlı oluşumlar gösteren Ether fiyatı,  düşüşte 440-430 dolar bandı olan ilk durak hızlı geçildi. Fakat sonrasında ana destek seviyesi olan 420-410 dolar bandına tutunmayı başardığını görüyoruz. Düşüş momentumunun gücünün bu seviyede tükenmesi, daha fazla kayıp olmamasını işaret ediyor.

Buna göre bu hafta, Ether fiyatının en kötü ihtimal yatay seyirde devam etmesini ve çıkış sinyali bulması halinde daha fazla alıcı ile karşılaşma olasılığını düşüşten daha yüksek buluyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin