Kripto korsanı, hack saldırısının ardından varlıkları iade etti

Kripto hack olayı, daha yıl sonu gelmeden rekor kırdı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto hack kategorisinde henüz yılın bitmesine 2 ay olmasına rağmen rekor kırdık. Saldırılar geçen yılı aratmadı ve üstüne koyarak ilerledi. Hem dünya genelinde hem ülkelerin genel içinde yaşanan hack olayları bir türlü bitmedi.

Bilgisayar korsanlarının nefes aldırmadığı 2022 senesinde yeni rekorlar kırıldı. Tek kalemde yapılan büyük saldırılardan tutun da en küçük Binance saldırısı bile listede kendine yer buldu.

Kripto hack olayında, bilgisayar korsanları geçen yıl gösterdikleri performansı şimdiden geçti. 2022’de kendi “tüm zamanların en yüksek seviyesini” geçen korsanlar yıl bitmeden hedeflerini gerçekleştirdi. 2021 yılında 2,1 milyar dolarlık hack saldırısı bu yıl kendini neredeyse 1 milyar dolar olarak geliştirdi.

Hack saldırıları 2022 yılında da hızla arttı

CBS News’in Cuma günü bildirdiğine göre, yılın bitmesine iki aydan fazla bir süre kala, siber suçlular şimdiden 3 milyar dolarlık kripto parayla ulaştı. Ciddi bir değerlemeyle kripto hack olayı gerçekleşti. Bu hızla beraber yıl sonunda 3,2 ile 3,5 milyar dolarlık hedef bilgisayar korsanları için gelebilir.

İşin ilginç tarafı ise, saldırılarının hedefi olan borsa platformlarının güvenliklerini güçlendirmelerine rağmen saldırıları bertaraf edememesi oldu. Her ne kadar önlemler alınsa da bilgisayar borsaları hepsinin üstesinden geldi.

Chainalysis’in raporuna göre, bu yıl bilgisayar korsanları tarafından çalınan 3 milyar doların yaklaşık 718 milyon dolarlık kısmı sadece Ekim ayında gerçekleşti. Ayrıca bu ay 11 farklı saldırı düzenlendi.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin