21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!
21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!

Kripto fiyatları düşerken İsviçre ETP’sinin hacminde yükseliş görülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre Borsası SIX’IN dünyanın ilk borsada işlem gören ürünü piyasaya sürmesinin üzerinden uzun bir zaman geçmedi. ETP’nin kripto piyasasına kurumsal fonlar çekmesi bekleniyordu. Son verilere baktığımızda bu konuda biraz hayal kırıklığı yaşandığı görülüyor. Fakat ETP güçlü bir hacim kaydetti ve bu durum, yatırımcıların dip fiyatlardan satın aldığını açıkça gösteren Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki düşüşle örtüşüyor.

ETP’nin hacmi ile azalan fiyat arasındaki korelâsyon güçlü kalmaya devam ediyor

FX Hedge Fund CEO’su Su Zhu tarafından atılan son twite göre, yeni piyasaya sürülen borsada işlem gören ürün, pazarın düşmeye başlamasından bu yana sürekli olarak yeni girişler ve hacimler kaydediyor.

Her ne kadar bunlar ilk işaretler olsa da, bilinçli yatırımcılar dipten satın alıyor gibi görünüyor. Zhu ayrıca, ETP’nin hacmi ile kripto fiyatları arasında güçlü bir negatif korelâsyon olduğunu gösteren çalışmayı da ortaya koydu. Bu, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarının her dip yaptığında ETP miktarındaki artışı gösteriyor.

ETP kripto sepet indeksi en likit kripto paralara toplu yatırım imkanı sunuyor

İsviçre’nin Zürih merkezli SIX Borsası’nda, Kasım ayı sonunda kripto para borsasında işlen gören ürününün (ETP) piyasaya sürülmesi ile ilgili gelişme bu dönemde düşüş eğilimi olan varlık sınıfından dolayı meraklı yatırımcılar tarafından fark edilmedi.

Ürünün açıklaması, kurumsal yatırımcıların, kriptolar için borsada işlem gören bir ürünle neden ilgileneceği konusunda bize bir fikir veriyor.

Amun Crypto sepet indeksi (SIX: HODL), piyasa değeri olarak tanımlanan en likit dört dijital parayı bünyesinde içerir: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC).

Borsada işlem gören bir ürünün yapısını bilmeyenler için, değeri diğer yatırım araçlarından (para birimleri, emtialar veya bu durumda kripto para birimleri gibi) karşılaştırıldığı bir tür menkul kıymettir. Fiyatlandırması sahip olduğu varlıklardan türetilir ve gün içi işlem yapar.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin