Bitcoin fiyatı 15.200 dolara geriledi: Düşüş sürecek mi?
Bitcoin fiyatı 15.200 dolara geriledi: Düşüş sürecek mi?

Kripto ETP ticaret hacmi bir ayda yüzde 74 geriledi: Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto ETP ticaret hacmi, ürünlerin fiyatları da düştüğü için geçen ay %74’ün üzerinde gerileme kaydetti.

Kripto varlık veri toplayıcısı CryptoCompare’e göre, yeni piyasaya sürülen The Digital Asset Management Review’da borsada işlem gören ürünler (ETP) ağustos ortasındaki 186,5 milyon dolardan geçen ay% 74 düşüşle eylül ortasında ortalama 48 milyon dolara düştü.

ETP ticaret hacmi grafiği

ETP Hacmi (milyon dolar)
ETP Hacmi (milyon dolar)

ETP, diğer temel menkul kıymetleri veya bir endeksi izleyen bir menkul kıymet türüdür. Son araştırma, Grayscale’in Bitcoin Trust ürününün ETP hacminin “büyük çoğunluğunu” temsil ettiğini ve bu nedenle ticaret aktivitesindeki düşüşün çoğunu açıkladığını belirtiyor.

İlk üç ETP, Grayscale’in Bitcoin ürünü, Ethereum Trust (ETHE) ve Ethereum Classic Trust (ETCG). Bu üçlü ağustos ortasında günlük 180 milyon dolar ve eylül ayında günde 40 milyon doların biraz üzerinde işlem gerçekleştirdi.

Ticaret aktivitesi de genel olarak düştü

CryptoCompare, son 30 gün boyunca kripto ETP ticaret aktivitesinin genel olarak düştüğünü de ekledi. GBTC, ETHE ve ETCG gibi ürünleri hariç tutarsak en büyük ürün ETCGroup’un Deutsche Boerse XETRA ile işlem gören Bitcoin ETP’si (BTCE) oldu. Diğer büyük kripto para birimi ETP’leri arasında Toronto Borsası’nda işlem gören 3IQ’nun QBTC ürünü ve Six Swiss Borsası’nda işlem gören WisdomTree’nin BTCW’si yer alıyor.

Son 30 gün içinde, Grayscale’in BTC ve ETH ürünleri sırasıyla 49 milyon dolar ve 7,4 milyon dolar ile en büyük ortalama günlük işlem hacimlerini temsil ediyor. Bunlar söz konusu dönemde sırasıyla %20,4 ve %43,4 düşüşle önemli kayıplar yaşadı.

BTCE ortalama 864.000 dolar işlem hacmi görürken geçen ay yaklaşık %9 düşüş yaşadı.

Bitcoin ve Ethereum dahil en iyi kripto para birimlerinin çoğunun fiyatı, BTC’nin 12.000 doların üzerinde ret yemesinden sonraki son 30 günde önemli ölçüde düştü.

Bu arada Bitcoin opsiyonlarındaki açık pozisyonlar tüm zamanlar rekoru kırdı. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin