Kripto borsası Kraken ofis kapanışını, güvenlik ihlalini reddetti
Kripto borsası Kraken ofis kapanışını, güvenlik ihlalini reddetti

Kripto borsası Kraken ofis kapanışını, güvenlik ihlalini reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli kripto borsası Kraken, sosyal medyada firmanın hizmet merkezlerinden birinin faaliyetlerini güvenlik sebebleri ile durdurduğunu iddia eden bir söylentiyi yalanladı.

Takma ismi throwaway34034324 olan Reddit kullanıcısı, perşembe günü, borsanın Halifax Kanada’daki işlemleri kapattığını ve yalnızca bir güvenlik önlemine yanıt olarak yüzlerce kişiyi işten çıkardığını iddia ederek bir gönderi yayınladı.

Görünüşe göre, Halifax çalışanlarından biri olan MysteriousPlankton isimli başka bir kullanıcı, kendilerine Kraken tarafında işten ayrılmaları için teklifte bulunulduğunu açıkladı. Teklif, ayrılma paketi ya da işten çıkarılma riski olarak sekiz haftalık ücretle gönüllü olarak istifa etmeyi içeriyor.

Aynı kullanıcı; KYC, kara para aklama süreçlerine karşı koruma yürüten personeller ile güvenlik ve soruşturmacı personellerin etkilendiğini söyledi. Ayrıca, mevduatlar ve para çekme işlemleri de dâhil olmak üzere arka ofis operasyonlarındaki personellerin de etkilendiğini iddia etti.

İşten çıkarmalar, işlerinin hemen hemen her yönünü kapsamaktadır.

Kripto borsası Kraken iddialara yönelik resmi bir açıklama yapmadı

Kraken henüz bu konuya yönelik herhangi bir resmi açıklama yapmadıysa da, müşteri destek operasyonu, iddiaların çoğunu reddetmek için Twitter’daki en az iki soruyu yanıtladı.

Kripto borsası Kraken açıklamasında şunları söyledi:

 Belirli bir yerde herhangi bir operasyonun kapatılmadığını ve herhangi bir güvenlik ihlali olmadığımızı teyit edebiliriz. Her şey yolunda ve güvende. Endişe edecek bir durum yoktur.

Haber yayına hazırlndığı sırada Kraken, bir personelin işten çıkarıldığı iddiasıyla ilgili bir soruya yanıt vermemişti.

Daha önce, şubat ayında San Francisco merkezli borsada 2018’de toplam insan gücünün 800 kişi arttırılmasının planlandığı bildirildi. Yine de, Nisan ayında bildirdiği gibi Kraken, Japon yatırımcılara hizmetlerini kesmeye karar verdi. Kararın sebebini Japonya’da hizmet sağlamak için gereken maliyetler ve kaynaklar oluşturuyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin