Kripto borsa devi Huobi, Singapur hizmetlerini askıya alıyor
Kripto borsa devi Huobi, Singapur hizmetlerini askıya alıyor

Kripto borsa devi Huobi, Singapur hizmetlerini askıya alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi borsaların başı düzenleyicilerle dertte. Hükümetler kripto para borsalarını denetlemek adına daha sıkı önlemler alıyor. Bu konuda Asya ülkeleri daha katı yaptırımlar uyguluyor. Kripto borsaları ise bu durum karşısında alternatif hamleler geliştiriyor. Bu hamlelerden biri de ülkeden tamamen çekilmek. Huobi borsası da tam olarak bunu yapmaya hazırlanıyor.

Singapur’da artan düzenleyiciler karşısında yeni karar alan Huobi, artık bu ülkeye hizmet vermeyecek. Yapılan açıklamaya göre borsa devi, Singapur’u “kısıtlı yetki alanı” listesine ekledi. Bunun anlamı ise artık ülkeye hizmet verilmeyecek.

Dün yaptığımız bir haberde DEX yani merkeziyetsiz borsalardan bahsetmiştik. Hükümetlerin farklı yaptırımlar uygulaması neticesinde yatırımcılar DeFi platformlarına yöneliyor. Merkeziyetsiz borsalar, devletlerin aldığı kararlardan sonra daha fazla tercih ediliyor. Singapur bölgesinde bulunan yatırımcılarında zamanla DEX borsaların daha çok kullanacağını göreceğiz.

Huobi daha önce Çin’de aynı uygulamayı yapmıştı

Kripto borsa devi Huobi daha öncesinde Çin için aynı kararı almıştı. Çin’in yasaklamaları ve yaptırımları sonrasında Asya ülkesinden çekileceklerini açıklamıştı. Hatırlatmak gerekirse 31 Aralık 2021 yılında Çin bölgesinde yaşayan kullanıcılar artık Huobi borsasını kullanamayacak.

Kripto borsası, düzenleyicilerden dolayı ülkelerden çekilmenin daha doğru olduğunu düşünüyor. Huobi şirketi, Singapur kararıyla ilgili kamuoyunu şu şekilde bilgilendirdi:

Singapur merkezli tüm kullanıcıların hesaplarını 31 Mart 2022’de kapatacağız. Singapur merkezli kullanıcıların hizmetlerimize erişimi de 31 Mart 2022’den önce aşamalı olarak kaldırılacaktır. Tüm kullanıcılar harekete geçmelidir. Belirtilen tarih öncesinde tüm aktif pozisyonlar kapatılmalıdır. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve geçmişteki desteğiniz için teşekkür ederiz.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin