Girişim fonları, üçüncü çeyrekte kriptolara yatırım yapmaya devam etti
Girişim fonları, üçüncü çeyrekte kriptolara yatırım yapmaya devam etti

Girişim fonları, üçüncü çeyrekte kriptolara yatırım yapmaya devam etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklarına yatırımlar sürüyor. Her alanda bireysel ve kurumsal yatırımcılar kripto endüstrisini tercih ediyor. Son açıklanan bir raporda ise girişim fonları, 2021 yılında kriptoya 6,5 milyar doların üzerinde para aktardı.

CB Insights’a göre, küresel olarak kripto varlıklar için VC finansmanı, 2020 yılının aynı 9 aylık dönemini baz aldığımızda yüzde 384 arttı. 2021 yılı ise yatırım alanında başlı başına bir dönemi yaşıyor. Global VC, sadece bu yıl içinde 15 milyar dolara ulaşan bir yatırım hacmine ulaştı. 

Coinbase Ventures üçüncü çeyrekte 24 anlaşma yaparak tüm dikkatleri üzerinde çekti. Bu alanda en aktif kripto yatırımcısı oldu. Diğer yandan CMT Digital ve Polychain Capital dokuz anlaşma ile ikinci sırada yer aldı. Girişim fonları, 2021 yılını fazlasıyla iyi geçirdiğini görebiliyoruz.

Kripto alanındaki hisse senetlerinde artış var 

Blockchain sektöründeki ortalama küresel anlaşma, üçüncü çeyrek için 21 milyon dolara ulaştı. En iyi 10 hisse senedini FTX, Sorare, Genesis Digital Assets, Fireblock ve Bitpanda oluşturuyor.

ABD, VC finansmanında lider olarak ön plana çıkıyor. Sonrasında ise Asya ve Avrupa izliyor. Amerika’da sağlanan fonlar, üçüncü çeyrekte yıllık 11 kat arttı. Bu artışla 2.97 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştı.

Kripto borsa rekor seviyeye ulaşabilmek için bu süreçte 2 milyar doları aşan bir risk sermayesi topladı. Ayrıca üçüncü çeyrekte 4 kripto borsası doğuşu görüldü.

Yayınlanan raporda bir diğer dikkat çeken detay ise NFT pazar yeri oldu. Üçüncü çeyrekte NFT girişimleri için 46 anlaşma yapıldı. Bu anlaşma neticesinde NFT finansmanı, 2020’ye göre %6.523 artarak fırladı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin