Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?
Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?

Kripto analitik firmasından çarpıcı Bitcoin ve madencilik tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni araştırmalara göre, kripto madenciliği makinelerinin arzı, 2019 yılının ikinci çeyreğinde piyasa talebini karşılayamadı. Kripto analitik firması TokenInsight ise Bitcoin ve madencilik tahminini açıkladı.

TokenInsight: “2019’un ikinci yarısında Bitcoin ve madencilik zorluğu patlayacak!”

Kripto analitik firması TokenInsight’ın 2019 tarihli kripto para birimi madencilik endüstrisi raporuna göre, Bitcoin madenci pazarı (BTC), 2019’ın ikinci çeyreğinde önemli bir enflasyonla karşı karşıya kaldı. 13 Eylül’de yayımlanan raporda, San Francisco merkezli kripto veri tedarikçisi, madencilik ekipmanları pazarının 2. çeyrekte Antminer S17 gibi bazı popüler madencilik donanımlarının stokta kalmadığından hala oldukça iyi performans gösterdiğini yazdı. TokenInsight’a göre, bu makineler şimdi üreticiler tarafından gelecek ve bunlar Ekim ve Kasım 2019’da teslim edilecek. Bu nedenle şirket Bitcoin zorluğunda patlama bekliyor.

Bununla birlikte şirket, madencilik piyasasının, bulut madenciliği arzında kayda değer bir artış kaydettiği bildiriliyor. Bulut madenciliği, madencilik donanımının satın alınması, lojistik, güç kaynağı ve diğerlerinin bağlantılarını doğrudan paketleyen ve yöneten bir platform sunarak madencilik makineleri satın almalarını gerektirmeyen bir madencilik türüdür. TokenInsight’a göre, Bitdeer ve VeryHash, önceki sezondaki gibi 2. çeyrekte Bitcoin bulut madenciliği donanımının iki büyük tedarikçisiydi.

TokenInsight: “Bitcoin fiyatı 2020 yılında 17.077 – 23.276 dolar aralığında olacak.”

Rapora göre, Bitcoin ağının genel zorluğunun 2019’un ikinci yarısında %48-72 oranında artması bekleniyor. Madencilik zorluğu terimi, sistem tarafından tanımlanan hedeften daha düşük bir hash bulmanın ne kadar zor olduğunu belirtmek için kullanılan bir değer anlamına gelir. TokenInsight, bu nedenle, madencilik hash rate’ında beklenen artışın, şu anda çalışan makinelere sahip bazı maden işletmecileri için geliri azaltacağını belirtti.

TokenInsight, uzun vadede, fiyatların madencilik zorluğuna oranının bir yıllık dönemde 14 Ağustos 2019’dan 14 Ağustos 2020’ye düşebileceğini, 2020’de Bitcoin fiyatının %95’lik güven aralığında olduğunu belirtti. TokenInsight’a göre, 2020 yılında Bitcoin’in fiyatı 17.077 – 23.276 dolar aralığında olacak. 10 Eylül’de PlanB isimli kripto para analisti, Bitcoin fiyatının, mevcut madencilik zorluğu göstergeleri modeline dayanarak mevcut fiyat döngüsü boyunca 30.000 dolar olması gerektiğini önerdi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin