yeni baslayan kripto yatirimcilari
Ünlü kripto analisti yeni başlayan kripto yatırımcılarının davranışlarını analiz etti

Ünlü kripto analisti yeni başlayan kripto yatırımcılarının davranışlarını analiz etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarlarında kurumsal yatırımcılar hala piyasayı domine eden kurumlar olarak görülüyor. Bazılarının kripto piyasasında var olmasına rağmen, çoğu piyasaya fonlarını enjekte etmek için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) düzenlemelerini beklediğini söyleniyor. Bireysel yatırımcılar ise aynı fikirde değil. Bazıları kurumsal yatırımcıların piyasaya arz edeceği yüksek gelirler nedeniyle piyasaya hakim olabileceğini ve daha büyük volatiliteye neden olabileceklerini düşünüyor. Bir Bitcoin yatırımcısı ve Forbes yazarı Joseph Young, bireysel traderların – özellikle de yeni başlayan kripto yatırımcıları – davranışları hakkında ilginç bir şey fark etti. Ve bu görüşünü Twitter hesabında paylaştı.

Yeni başlayan kripto yatırımcıları bir modeli (pattern) takip ediyor

Kripto para piyasasında yatırımcılar – büyük ölçüde – devasa getiri elde etme ihtimalini düşünerek bu piyasaya yatırım yaparlar. Bu profile sahip yatırımcıların bazıları, daha önce kripto para borsalarında işlem yapmamış yeni yatırımcılar olabilir.

Joseph Young’ın Twitter hesabından bahsettiği model şu şekilde:

 ” Birçok kripto yatırımcısının bu modeli takip ettiğini fark ettim:

  1. Bitcoin alışı
  2. Token/BTC çifti alışı
  3. Yüzde 10 gibi sağlam bir kazanç elde etme
  4. Daha agresif davranarak, daha çok token alışı
  5. Yüzde 10 kayıp
  6. Kaybı telafi etme uğraşı
  7. Daha çok BTC kaybetme
  8. Başladığı BTC miktarından daha az miktara düşme “

Bu modele göre, bazı traderlar BTC’leri ile bir altcoin alırken ilk kazançlarını elde edebilirler. Bu çoğu zaman “acemi şansı” olarak açıklanabilir. Young, daha sonra ise traderların bu başarının tekrarlanabileceğini düşündüklerini ve sonraki işlemlerde kaybetmeye devam ettiklerini ve BTC varlıklarının gittikçe azaldığını ileri sürüyor. Twitter kullanıcısı @NomadNeal ise bu listeye 4.5. maddeyi ekleyerek, ilginç bir bakış açısı daha getirdi Buna göre traderların portföylerindeki coinlere duygusal olarak bağlandıklarını ve bu durumun kaybetmelerindeki başka bir nedeni oluşturduğunu söyledi.

Yeni başlayan yatırımcılar kripto piyasalarında genellikle hata yapıyor

İnsanların yaptığı ilk hatalardan birinin, mevcut pazar söylentileri ile ilgili olduğu görülüyor. Yatırımcıların pazardaki dedikodulara göre hareket edip kendi araştırmalarını yapmaması kaybetmelerindeki en büyük etmenlerden biri olarak görülüyor. Tipik olarak, birçok coin, özellikle ICOlar, birçok abartılı haber (hype) ile şişirilmeye çalışılır. Yeni yatırımcıların çoğunun ise vaat edilen yüksek getiri ve teknik jargonun tuzaklarına düştüğü bilinen bir gerçek.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin