Avustralyalı film dağıtıcısı film meraklıları ödüllendirmek için kripto para başlatıyor
Avustralyalı film dağıtıcısı film meraklıları ödüllendirmek için kripto para başlatıyor

Avustralyalı film dağıtıcısı film meraklılarını ödüllendirmek için kripto para başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya merkezli Demand Film, film fragmanlarını tanıtan ve izleyen kullanıcıları ödüllendirmek için yeni bir sanal para birimi yayınladı. Avustralyalı film dağıtıcısı önümüzdeki salı günü Almanya’da faaliyete geçmeden önce Screencred olarak bilinen kripto parayı resmen başlatıyor.

Yeni dijital para, dijital paraların ve Blockchain teknolojisinin film endüstrisinde nasıl akım oluşturduğunun en son örneği.

Avustralyalı film dağıtıcısı filmlerin izlenmesi karşılığında insanlara ödeme yapacak

Şirket, tüketici talebine göre film ve belgeseller için sinema gösterimleri düzenliyor.

Demand Film CEO’su ve yönetim direktörü David Doepel, yaptığı açıklamada film fragmanlarını izleyen ve paylaşan kişilerin bir ödül olarak kripto parayıı kazanabileceklerini söyledi.

Doepel, ödemelerin, paylaşılan bir fragmanı izledikten sonra gören ve bilet satın alan kişi sayısına dayandığını söyledi.

İnsanlar, film gösterimleri, buluşma ve selamlaşma fırsatları ve diğer VIP etkinliklerini kapsayabilecek olan Demand Film etkinliklerine bilet almak için Screencred’lerinde para kazanabilecekler.

Doepel ayrıca sanal para biriminin önümüzdeki aylarda Avustralya’nın NCX  borsasında ticaretinin yapılacağını söyledi.

Ödüllü film uzmanlarının yanı sıra, Demand Film, telif haklarını ödemek için Screencreds kullanma seçeneğini test ediyor. Şirket şu anda film yapımcılarının otomatik olarak ödeyecekleri sinema bileti satışlarının bir kısmını alabilecekleri bir gelir modeli üzerinde çalışıyor.

Demand Film, Screencred ile yapılan ödemeleri avantajlı görüyor. Firma, bunu geleneksel fiat işlemleri ile ilişkili döviz kurları ve bankacılık ücretlerinden kaçınması ile açıklıyor.

Film endüstrisinde kurallar yeniden yazılıyor

Film endüstrisinde giderek artan sayıda film yapımcısı ve sektördeki diğerleri, sanal para ve Blockchain teknolojisine doğru keskin bir bakış atıyor.

Geçtiğimiz Cannes Film Festivali’nde, bir dizi kuruluş, endüstrinin şu andaki sorunlarıyla ilgilenen bir dizi meseleye yönelik olarak Blockchain’e dayalı çözümler geliştiriyordu.

Genel olarak, film endüstrisinde, daha ucuz ve daha ileri teknoloji sayesinde, üretim maliyetleri aşağı doğru düştüğü için hızlı bir büyümenin devam etmesi bekleniyor.

Bazıları, film senaryoları ve fikri mülkiyeti korumak için Blockchain kullanmaya başladılar. Böylece yaratıcı ve benzersiz fikirler hırsızlık ve telif hakkı ihlali nedeniyle korunabilir.

Bugün büyük bir sorun, YouTube gibi popüler web sitelerinde yayınlanan birçok videonun ve filmin çalınması ve ardından başka bir platformda yeniden yayınlanmasıdır.

Bu korsanlık, orijinal yapımcıların ve film ekibinin, potansiyel birçok reklam gelirini kaçırması anlamına geliyor.

Avustralya’da Verdictum isminde bir girişim, film yapımcılarının ve çalışmalarının çalınmasını önlemeye yardım etmek için Blockchain tabanlı bir platform oluşturdu. Senaryo gibi bilgiler, Verdictum’un izlenmesi ve izlenmesi için değiştirilmesi imkansız sunucularında saklanabilir.

Bir telif hakkı ihlali ile ilgili potansiyel bir sorun varsa, yapımcı, eserin orijinal olarak kendisine ait olduğunu kanıtlamak için Blockchain sunucusu kayıtlarından yararlanabilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin