Brian Kelly Bitcoin düşüşü kısa vadeli olacak görüşünde
Brian Kelly 2019 kripto piyasası için çarpıcı öngörülerde bulundu

Kripto analisti Brian Kelly 2019 kripto piyasası için çarpıcı öngörülerde bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto girişimcisi ve CNBC’ye düzenli olarak yorumlarda bulunan bulunan Brian Kelly, 2019’da Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) onayı için bir şansın bulunmadığını iddia etti. Kelly, bu sözlerini İsviçre’de Crypto Finance Konferansında Cointelegraph ile yaptığı röportajda dile getirdi.

Kripto para piyasasının genel durumu hakkında yorumlarda bulunan Kelly, 2019’un 2018’den daha iyi olacağını öngördü. Analist “ayı piyasasının sonuna yakın bir yerde olduğumuzu, ancak daha düşük bir seviyeye düşebilme ihtimali olduğunu” öne sürdü.  Özellikle 2019’dan ne beklememiz gerektiğinden bahseden Kelly şöyle devam etti:

Muhtemelen 2019’da odak noktası,  Bitcoin ve Litecoin başta olmak üzere birkaç kripto para üzerinde olacak. Çünkü dünyada oldukça fazla jeopolitik gerilime bulunuyor. Bazı küresel makro oyuncuların Bitcoin’i altın pozisyonlarına alternatif olarak veya döviz kurlarındaki dalgalanmalara ve oynaklığa karşı korunma yolu olarak kullanmaya başladığını görmeye başladık.

Kelly 2019’da adaptasyonun artacağını düşünüyor

Kelly’ye göre, 2019 yılında Bitcoin, büyük yatırımcılar arasında daha fazla kabul gören bir varlık olacak.

Bununla birlikte, Bitcoin ETF’nin bu yıl hükümet onayı alma olasılığını sorulduğunda, Kelly bunun için düşük olasılık gördüğünü söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dayanaklı varlığının ve borsadaki kıymetinin değerini izleyebilecek bir yatırım fonu olan Bitcoin ETF’nin onaylanması, pek çok kişi tarafından kripto pazarına girecek büyük kurumsal yatırımcılar için önkoşul olarak görülmesi beklenen bir olay.

Brian Kelly 2019’da Bitcoin ETF onayı öngörmüyor

SEC, 2018’de Winklevoss ikizleri gibi çeşitli oyunculardan birden fazla Bitcoin ETF başvurusu aldı. Ancak henüz herhangi bir Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadı. Bakış açısını genişleten Kelly, ajansın yakın gelecekte fikrini değiştirmesinin pek mümkün olmadığını, “çözülmemiş çok fazla şey olduğunu” söyledi. Analiste göre, mevcut durumun çözülmesi bir yıldan uzun sürecek sorunları içeriyor.

Kelly, önümüzdeki yıllarda dünyanın yeni bir durgunlukla yüzleşeceğini ve ardından yeni bir finansal kriz olacağını öngördü. Bununla birlikte, son krizin niteliği, önceki krizlerden farklı olacak. Ve bu, kripto para birimleri için bir fırsat penceresi açacak. Zira fiili paraya gerçek bir alternatif haline getirecek şekilde bir fırsatın ortaya çıkması muhtemel gözüküyor.

Geçen Ağustos ayında ise, Kelly daha önce bir Bitcoin ETF onayının Şubat 2019’dan daha önce gerçekleşmeyeceğini öngörmüştü. Daha sonra SEC, mevcut BTC vadeli işlem piyasasının yeterince olgun olmadığını, bununla birlikte hızlı bir şekilde geliştiğini vurgulamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin