Ethereum’un Constantinople hard forku

Ertelenen Constantinople hard forkunun yeni tarihi belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un (ETH) çekirdek geliştiricileri Constantinople hard fork aktivasyonunu Şubat ayının sonuna ertelediklerini bildirdiler. Güncelleme, Ethereum’da bir takım lideri olan Peter Szilagyi’nin 18 Ocak’ta attığı bir twit ile duyuruldu. Hard forkun 7.280.000 ETH bloğunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Constantinople hard forku 27 Şubat’a denk gelmesi beklenen 7.280.000 no.lu blokta gerçekleşecek

Szilagyi yaptığı duyuruda, aktivasyonun 27 Şubat 2019’da çıkarılması beklenen 7.280.000 numaralı blokta gerçekleşeceğini açıklıyor. Yükseltmenin, “ana ağ üzerinde tek bir çatal uygulanacağı bildirilirken testnetlerdeki Constantinople sonrası düzeltme yapılacak fork sürecinde ana ağ ile birlikte kararlı bir özellik kazanımı amaçlanıyor.

Yeni bildirilen hard fork için son tarih, Constantinople’nin kodunda akıllı sözleşme denetleme şirketi ChainSecurity tarafından tespit edilen bir yeniden giriş saldırısına izin veren ve yakın zamanda keşfedilen bir güvenlik açığına karşı beklenmedik bir gecikme sonrası geldi.

Constantinople hard forku ChainSecurity tarafından tespit edilen güvenlik açığından dolayı ertelenmişti

Güvenlik açığı, potansiyel bir saldırganın, kötü niyetli aktörün fiili ETH bakiyesi hakkındaki yanlış verileri beslerken sürekli olarak ondan fon talep ederek ağdaki akıllı bir sözleşmeden gelen kripto parayı çalmasına olanak tanıyabiliyor. Bu yüzden boşluğu yamalamak için yükseltme işleminin başlatılması bir sonraki bildirime ertelendi.

Yaklaşan Constantinople hard forku, mevcut iş kanıtından (PoW) daha enerji verimli bir pay kanıtı(PoS) olan konsensüs algoritmasına geçişi yumuşatmak amacıyla ayrı Ethereum İyileştirme Teklifleri (EIP) içeren ETH ağına yapılan bir yükseltmedir.

İyileştirmeler, bir kez uygulandığında, temelde Ethereum Blockchain’ini değiştirecek ve geriye dönük uyumlulukları önleyecek. Bu durum da ağ nodelerinin tüm sistemle senkronize olarak güncellenmesi veya ayrı bir Blockchain’i varlığı olarak çalışmaya devam etmesi gerektiği anlamına gelir.

Daha önce de haberlere konu olduğu gibi, Coinbase, Kraken, Huobi ve OKEx gibi büyük kripto para ticaret platformları Constantinople hard forkuna olan desteklerini onaylamışlardı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin