Kraken, BTC volatilitesinin “Kara Perşembe”ye yaklaştığını açıkladı
Kraken, BTC volatilitesinin “Kara Perşembe”ye yaklaştığını açıkladı

Kraken, BTC volatilitesinin “Kara Perşembe”ye yaklaştığını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kraken, ABD merkezli ilk kripto borsaları arasında bulunuyor. Yeni bir Kraken raporuna göre, Bitcoin’in genel yıllık volatilitesi, tüm piyasanın sermaye değerinin yarıya indiği “Kara Perşembe” olayından kısa bir süre sonra, Nisan 2020’den bu yana görmediği seviyelere yükseldi.

Kara Perşembe volatilitesine yaklaşıyor

Ocak, dünyanın ilk kripto para birimi için gerçekten kaotik bir zamandı, neyse ki bu sefer olumlu bir ışıkla. Yılın ilk ayında Bitcoin, 41.989 $ ‘lık yeni bir zirveye (o sırada) yükselen % 46 gibi muazzam bir ralli yapmayı başardı. Kısa bir süre sonra Bitcoin, % 32’lik bir artışla 29.000 $ ‘ın altına geriledi. Bu eylemlerin bir sonucu olarak, kripto paranın yıllık volatilitesi % 100’ün üzerine çıktı. Bu tür rakamlar yalnızca 2020 Kara Perşembe fiyat düşüşü sırasında görülmüştü.

Mart 2020’nin başındaydı. COVID-19 salgını dünyayı daha yeni sarsmaya başlamıştı. Tek bir haftada, tüm kripto alanı piyasa değeri yarı yarıya azaldı. Bütçeler perişan haldeydi, yatırımlar harabeye dönmüştü ve volatilite korkunç seviyelere çıktı. Bu korkunç dönemde, varlığın oynaklığı % 150 seviyesinde kaldı.

Diğer kriptoların volatilitesi Bitcoin’i aştı

Şimdi, bu garip zamanlarda, Bitcoin böylesine volatilite seviyesine ulaşmak artık en önemli haber bile değil. Nitekim, piyasa değeri açısından piyasadaki en büyük beş kripto para birimi arasında Bitcoin, oynaklıkta en küçük artışı yaşadı.

En çok yıllık dalgalanmanın galibi Polkadot (DOT) oldu. Varlık % 228 volatilite kaydetmeyi başardı. Onun  ardından % 183 oynaklık kaydeden Cardano (ADA) vardı. Ethereum bile % 160 volatilite görerek buna dahil oldu. DOT, ETH ve ADA’nın tümü Bitcoin’e göre bir avantaja sahipti, çünkü bu varlıklar Ocak ayında ağır bir düzeltme yaşamadı. Nitekim, çeşitli yerel yükseklerin yakınında ayı rekorla kapattılar.

Peter Schiff İşini Yapıyor

Kraken, Bitcoin’in Şubat ayında dalgalanmada bir azalma ile yükseliş eğilimi göreceğine inanıyor ve tarihsel olarak ortalama yüzde altı puan geri dönmeyi % 15 daha az oynaklıkla nasıl başardığına dikkat çekiyor.

Tüm bu kaos arasında, kripto alanı için hiç değişmeyen bir sabit var: Peter Schiff’in altın olmayan her şeye karşı olduğu üzücü ve eğlenceli gerçek. Yakın zamanda attığı bir tweet’te Bitcoin’in myspace yolunu izleyeceğini açıkladı. Bununla birlikte, Bitcoin’in on yaşın üzerinde olduğu ve hala devam ettiği unutulmamalı. Aynısı MySpace için söylenemez. Başlangıç ​​olarak bugünün nesli bunun ne olduğunu bile bilmiyor.

insidebitcoins


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin