Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı
Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı

Japonya, Çin fintech liderliğini üstlenirken G-7’nin dijital para birimine odaklanmasını istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso Salı günü yaptığı açıklamada, Yedi sanayileşmiş ekonomi Grubu’nun finans şeflerinin Cuma günü yapılacak çevrimiçi bir toplantıda dijital para konusunda derinlemesine tartışmalar yapmasını istediğini söyledi.

G-7 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticilerinin görüşmeleri öncesinde Aso, “Merkez bankaları tarafından çıkarılan dijital para birimini (politika önlemlerini) ortadan kaldırmanın bizim için önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

G-7 ülkeleri, geleneksel para birimlerinin uzun süredir devam eden uluslararası konumunu tehdit edebileceğinden, Çin’in dijital para birimi çıkarmadaki liderliği konusunda ihtiyatlı davrandılar. Çin’in merkez bankası Çin Halk Bankası, geçen yıldan bu yana dijital para birimini belirli alanlarda denemeler yapıyor.

Cuma günkü sanal toplantı, Britanya’nın grubun başkanlığını yürüttüğü yıl olan 2021’de G-7 için bakanlar düzeyindeki ilk görüşmeler olacak. Aynı zamanda, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in 20 Ocak’ta Başkan Joe Biden’in göreve başlamasından sonra göreve gelmesinden bu yana ilk G-7 toplantısı olacak.

İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nden finans liderlerinin, küresel ekonomiye ağır basan koronavirüs salgınının sonuçlarını ele alacak önlemleri tartışmaları bekleniyor.

Aso ayrıca, koronavirüs salgınının ortasında 20 büyük ekonomiden oluşan Grup tarafından yönetilen gelişmekte olan ülkeler için borç azaltma programına ve Japonya’nın G-7 görüşmelerinde odaklanacağı temalar olarak küresel olarak faaliyet gösteren teknoloji firmaları için yeni uluslararası vergilendirme kurallarına ilişkin konulara değindi.

news.abs-cbn


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin