Kraken borsası spot fiyat verilerini yeni Chainlink düğümü üzerinden DeFi'ye taşıyor
Kraken borsası spot fiyat verilerini yeni Chainlink düğümü üzerinden DeFi'ye taşıyor

Kraken borsası Bitcoin tahmini heyecanlandırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, Bitcoin ile ilgili önemi bir analiz paylaştı. Bu analizde Kraken borsası geçmiş dönemlere ait Bitcoin volatilitesi ve fiyatlarının ortalama değerlerini elde etti. Bu verilerden hareketle Kraken Bitcoin fiyat tahmininde bulunuyor.

Kranken’e göre Bitcoin önümüzdeki aylarda %50 ile %200 arasında arasında değer artışı yaşayacak.

Kraken borsası Bitcoin tahmini ve analizi

Kraken raporunda Bitcoin fiyatları için en dalgalı geçen ayların başında Ağustos ayı geliyor. Eğer bu yıl da Bitcoin geçmişini tekrarlarsa oldukça dalgalı bir ay geçireceğe benziyoruz.

Artık Bitcoin’e dijital altın diyebilir miyiz?

Aşağıdaki şekilde Bitcoin fiyatlarındaki volatilitenin değişimini görüyoruz. Mavi dalgalar şeklinde verilmiş grafik, Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmaları yansıtıyor. Her bir dalga konjontürel bir hareket oluşturuyor.

Kraken yukarıdaki Bitcoin volatilitesindeki her bir dalga boyutunun süresini, zirve ve dip değerlerini, Bitcoin getiri oranını hesaplıyor. Bu hesaplamaları ise aşağıdaki tabloda görüyoruz.

Kraken bu şekilde toplamda 12 dalga tespit ediyor. 12 dalganın 10’unda Bitcoin volatilitesi dibi (Volatility Trough %) gördüğünde bu sürecin devamında ciddi dalgalanma yaşanıyor. Bu dalgalanmanın ortalama değer ise %140. Yine bu dönemin ortalama getirisi ise %196.

Kraken’e göre tarih tekerrür ederse volatilite %100’ü geçebilir. Bu durumda önümüzdeki aylarda Bitcoin fiyatlarında %50 ile %200 arasında değer artışı yaşanabilir.

İnvezz.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin