ABD merkezli dev kripto para borsası Ripple ticaretini sonlandırıyor! XRP fiyatı kötü etkilendi
ABD merkezli dev kripto para borsası Ripple ticaretini sonlandırıyor! XRP fiyatı kötü etkilendi

Şimdi de Kraken Bloomberg’in Bitcoin vadeli işlemlerini manipüle etmeye çalıştığını iddia ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto borsası Kraken, geçenlerde Bloomberg tarafından ortaya atılan Tether’ın (USDT) değişimlerinde manipülasyon yapıldığı iddiasına cevabını verdi. Kraken, makalenin karmaşık başlığı ile dalga geçerek makalenin vadeli işlem fiyatı üzerinde bir etkisi olacak şekilde yazıldığını iddia etti.

Kraken Bloomberg’i sert şekilde eleştirdi

Dört Bloomberg muhabiri, 29 Haziran’da Kraken’deki Tether ticaretinde elde edilen verilerde düzenleyicilerin 2 olumsuz bulguya rastladığını iddia etmişti. Bugün Kraken, makalenin kötü niyetli bir şekilde yazıldığını, mantığa aykırı olduğunu ve utanmadan başka gazeteciler tarafından da kopyalandığını söyledi. Kraken yetkilileri, borsanın, piyasayı manipüle ettiğini savunan Bloomberg’in bu tür bir haber yaparak aslında kendi çıkarlarına göre hareket ettiğini öne sürdü.

Kraken’den gelen açıklama şu şekildeydi

29 Haziran’da Bloomberg’in yayınladığı “Pazardaki manipülasyona baş kaldırırsak, aydınlığa doğru bir meşale yakabiliriz” başlıklı haber, çok sayıda vadeli işlem sözleşmelerinin sona erme tarihi olan ikinci çeyreğin son iş gününde yayınlandı. Asıl olumsuz bulgu burada yatıyor.

Kripto para borsası, 29 Haziran’da 5 Temmuz tarihinde sona eren bir vadede sona eren CME vadeli işlem alımından bahsediyordu. Vadeli işlem alım satım işlemleri, iki yatırımcı arasında gerçekleşen ve gelecekte aralarında sabit bir fiyatta bir varlık alım satımını kabul ettiği ve iki tarafın güncel fiyat tahmininde bulunarak yükseliş veya düşüş üzerine risk aldığı işlemler olarak bilinir. Borsa, makalenin Bitcoin’in fiyatını düşürmeye yönelik yazılmış olabileceğini ima ederek, satış pozisyonunda olanlar için kazanç sağlamaya yönelik olduğunu iddia etti.

Kraken’den Tether Manipülasyonuna cevap

Bloomberg makalesi, Kraken borsasında Kraken tarafından sağlanan veriler kullanılarak yapılan Tether ticaretine karşı iki iddiada bulundu. Bazı küçük yatırımcıların Tether’ın fiyatında büyük yatırımcılardan daha büyük bir fark yarattığını iddia etti. Ayrıca, insanlar tarafından yapılması mümkün olmayan belirli emir boyutları ile yüksek sayıda işlem yapıldığına da işaret etti.

Makale’den bir alıntı şu şekilde:

İşlem hacmindeki değişimlerle birlikte dalgalanan Bitcoin’in fiyatından farklı olarak, Tether’ın fiyatı, büyük ve küçük emirlerin coini satın alması veya satmasıyla tutarsız bir şekilde değişti.

Kraken, ilk iddiaya Tether’ın ABD doları tarafından bire bir olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Bunun, arza ve talebe dayanan bir fiyatı olan Bitcoin’den farklı olan bir durum olduğu da belirtildi. Ardından Kraken yetkilileri, biri sabit bir varlıktan diğer sabit varlığa işlem yapmak için neden zamanını boşa harcasın ki şeklinde bir soru yöneltti.  Ve bu suçlamanın, ABD Doları’na “açık bir şekilde manipüle edilmiş bir varlık” gözüyle bakıldığını göstermektedir şeklinde karşılık verdi.

Tether’ın fiyatı üzerinde küçük yatırımcıların daha büyük bir etkiye sahip olduğu yorumuna karşılık olarak Kraken, bu şekilde bilinmesine rağmen, USDT’nin fiyatını belirleyecek kadar büyük olmadıklarını itiraf etti. Ve şöyle devam etti:

USDT fiyatının bu seviyesi, Kraken’in USD T/ USD pazarında değil, son 24 saatte 1 milyon dolardan az işlem gören yüz milyonlarca dolarlık pazarda gerçekleşiyor.

Kraken, Bloomberg’e göre 1 Mayıs-22 Haziran tarihleri ​​arasında Tether’de toplam işlem hacminin% yüzde 7,9’unu oluşturan 13076.389 adet USDT emrinden sorumlu trader ile görüştükten sonra, ikinci talebe cevap olarak sadece üç kelime sundu. Trader, Kraken’e, numaranın “tam anlamıyla rastgele seçildiğini” söyledi.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin