kraken bsv
Kraken yaptığı anket sonucu BSV'yi platformunda çıkarmaya karar verdi

Kraken Bitcoin Cash SV ticaretini başlatıyor… Fakat önemli de bir uyarı yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasanın önemli kripto para borsalarından ABD merkezli Kraken, 18 Kasım tarihli bir blog yazısında, hem Bitcoin Cash (BCH) forklarını desteklemeye başladığını doğrularken hem de bazı sakıncalar hakkında yatırımcıları uyardı.

Başlangıçta sadece iki BCH zincirinden sadece birini –Bitcoin Cash ABC- destekleyeceğini söyleyen Kraken’in şu an karşı zincir olan Bitcoin Cash SV’nin (BSV) ticaretine de başladığını görüyoruz.

15 Kasım’da gerçekleşen BCH ağının çekişmeli hard forkunun ürünü olan Bitcoin Cash SV şu anda BCH madencilik baskısı üzerinde tartışmaların merkezinde bulunuyor. BSV’nin en büyük savunucusu olan Craig Wright ve şirketi nChain, karma güç (hash power) piyasasını köşeye sıkıştırmışa benziyor.

Her iki zincir de Pazartesi günü BCH fiyatlarının düşmesiyle güçlü bir pozisyonda görünüyordu. BitTorrent kurucusu Bram Cohen gibi kripto para yorumcuları ABC ve SV cephelerini açıkça eleştiren bir tavır sergilemişlerdi.

Kraken BSV coininde olası riskler için uyarıda bulunuyor

Kraken, kullanıcıları için her iki token ticaretini de başlatırken, BCH’nin istikrarı ve beklentileri hakkındaki çekincelerinde de açıkladı:

Bitcoin SV, Kraken’in normal listeleme gereksinimlerini karşılamıyor. Bu yüzden çok yüksek riskli bir yatırım olarak görülmelidir. Yatırımcıların bilmesi gereken birçok sakınca var.

Kraken, bu uyarılar arasında ise madenci baskısına dikkat çekti. Bunun üzerine ayrıca şöyle bir sorumluluk reddi ekledi:

NChain veya bağlı kuruluşlarından kaynaklanan saldırılara bağlı olarak gözaltına alınan kayıplar, Kraken’deki tüm BSV sahiplerini etkileyebilir. Ağın volatil durumu ve olası tehditler düşünüldüğünde, Kraken BSV için tam koruma garantisi vermez.

Piyasanın düşüşü hard fork etkisinde mi kaynaklanıyor?

Daha öncede belirtildiği gibi birçok büyük kripto borsası, iki rakip zincirin uzun vadeli duruşunu ölçmek için BCH işleminin süresiz olarak durdurulmasını tercih etti. Bu arada hard forkun etkisi, kripto para piyasasında fiyatlanmaya devam ediyor.

Bitcoin (BTC) son 24 saatlik periyotta yüzde 5 oranında düşüş yaşadı. Altcoin pazarları ise daha ağır kayıplar kaydetti. Ethereum (ETH) yüzde 11’lere varan kayıplar ile Temmuz 2017’den bu yana en düşük fiyatına geriledi.

Kraken şu anda dünyanın en büyük 17. kripto borsası konumunda olup günlük ticaret hacmi, son 24 saatte yaklaşık 172 milyon dolar olarak gözüküyor.

cointelegraph

Bitcoin Cash (BCH) hard forku destanı devam ediyor: BCHABC, BCHSV’nin üzerinde fiyat açısından yükseliyor

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin