kripto piyasaları
Kötü bir hafta geçiren kripto piyasaları hafta sonu bir sürpriz yapar mı?

Kötü bir hafta geçiren kripto piyasaları hafta sonu bir sürpriz yapar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasaları, piyasaların Cuma günü düşmeye devam etmesiyle yine bir satış dalgası ile karşı karşıya kaldı. Fiyatlar sanki şu anda pazarın durumunu sorgulayan güçlü kripto boğalarının sabrını test ediyor.

Dünya, Şükran Günü kutlamalarına ve “Black Friday” adı altındaki alış veriş çılgınlığına devam ederken, kripto para traderleri bu hafta piyasalar için şimdiye kadarki en kötü durumlardan biri olarak katliamdan başka bir şey görmediler. Ancak, hafta sonu başladı ve şu ana kadar bazı kripto paralar karışık bir görüntü veriyor. Bazı altcoinler düşüşlerini sürdürürken bazıları da yatayda seyrediyor.

Ayılar fiyatları aşağı çekmeye devam ediyor

2017’de kripto paralar göz kamaştırıcı bir şekilde yükseldi. Ancak, 2018 yılında yaşanan düşüş eşit derecede dramatik bir hal aldı. Bu hafta, Bitcoin 5.000 doların çok altına düştü. Ve bir toparlanma gösteremedi. 100 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip olmayı başaran dünyanın en büyük kripto parası, şimdi sermaye kaybediyor ve değerlemesi bir önceki çeyreğe göre bir hayli düştü. Şu an 75,5 milyar dolar sermaye değerine sahip olan Bitcoin’i, 16,5 milyar dolar ile XRP ve 12,8 milyar dolar ile de Ethereum izliyor.

Cuma gününe genel olarak baktığımızda tüm önemli kripto paraların BTC ile birlikte düşüş yaşadığını gördük. Bloomberg Galaxy kripto indeksinin ise yüzde 25 oranında azalması ile bu yılki en kötü 5 günlük performansın olduğu görüldü. Kripto toplulukları üzerinde artan düzenleyici baskısı ve Bitcoin Cash topluluğunda yaşanan tartışmalar piyasayı olumsuz yönde etkilerken yıllık 700 milyar dolara kadar çıkmış olan piyasa sermayesinin erimesine de yıl açıyor.

Bitcoin Ocak ayında 2.500 dolar düşebilir

Oanda Corp.’dan Stephen Innes, pazarın henüz ara vermediğini ve Bitcoin’in henüz dip görmediğini ileri sürüyor. Dijital para biriminin bu yıl 3.500 ila 6.500 dolar arasında işlem görmesini bekliyor:

“Bu oyunda hala çok insan var. BTC’de 3.000 dolara doğru bir düşüş görmeye başlarsak, panik havası daha da aratabilir. Bu durumda İnsanların piyasadan hızlı bir şekilde çıkış yapmaya çalıştıklarını görebiliriz. ”

Analist, Bitcoin’in gelecek yıl Ocak ayında 2,500 dolara düşme potansiyeline sahip olduğunu söylüyor.

Kripto piyasaları düşüşü ne zaman sona erecek?

Bitcoin boğalarının ümitleri yeniden yeşerecek mi yoksa kripto para birimi sektörü, düzenlemeler, yasaklar, kesintiler ve düşen fiyatlar ile gölgelenmeye devam mı edecek? Şimdiye kadar bu hafta sonu en çok kazandıranlar yüzde 4,6’ya varan Bitcoin Gold (BTG) ve yüzde 2,6’ya varan Monaco (MCO), en çok kaybedenler ise yüzde 1,1 düşüşle Bitcoin Cash (BCH) ve yüzde 1 ile Stellar (XLM). Bitcoin ise hafta sonuna sakin başlayarak yatay bir seyir izliyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin