Bitcoin Cash fiyat analizi: BCH için detaylı teknik görünüm
Bitcoin Cash fiyat analizi: BCH için detaylı teknik görünüm

Hash savaşı, Bitcoin Cash (BCH) fiyatının yarısından fazlasını sildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash (BCH) hard forku sonucunda ortaya çıkan “hash savaşı” kripto paranın halihazırda değerinin yaklaşık yüzde 66’sını kaybetmesi ve milyonlarca dolarlık zararlar vermesi ile sonuçlandı. Bitcoin Cash SV artık Bitcoin Cash adını kullanmayacak. Çünkü Calvin Ayre “Bitcoin SV’nin orijinal Bitcoin” olduğunu savunuyor.

Bitcoin Cash (BCH) fiyatı, ağır vuruyor

Kasım ayında kripto para piyasasında fiyatlar düştü ve kripto paralar için sert bir ay oldu. Ancak bu dönem, Bitcoin Cash için çok daha kötü oldu. 15 Kasım’da gerçekleşen hard fork, Bitcoin Cash değerinin yüzde 66’sından fazlasını kaybettiği için oldukça ölümcül olduğunu kanıtlandı.

BCH fiyat tablosu - Kaynak: Coinmarketcap
BCH fiyat tablosu – Kaynak: Coinmarketcap

Bitcoin Cash hard fork öncesinde yaklaşık 424 dolar seviyesinden başlayarak 635 dolara kadar ulaştı. Bununla birlikte, ayılar pazara girerken, yaklaşan hard fork daha da etkili olmaya başladı. Bu yüksek seviyeden sonra BCH değerinin yüzde 66’sını kaybetti. Mevcut piyasa çöküşü ve çetin hash savaşı kripto paranın değerinin yarısından fazlasını sildi. Bu durum Bitcoin Cash yatırımcıları arasında fazlaca tedirginlik oluşturuyor. Yazım sırasında ise Bitcoin Cash %1,8 oranında artışla 208 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Hash savaşı sonrası gelişmeler

Bitcoin Cash ABC ve Bitcoin Cash Satoshi Vision (SV) arasında bir savaş sürüyor. Her iki taraf da dün bildirdiğimiz gibi madencilikte milyonları kaybetti. Calvin Ayre bir blog yazısında Bitcoin Cash SV ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

Şu anda iki zincirin birbirinden çok uzak olduğunu ve farklı planlara sahip olduğunu düşünüyoruz. Artık Bitcoin Cash (BCH) ismini de istemiyoruz, Bitcoin SV orijinal Bitcoin Cash değil (her ne olursa olsun).

 Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin