Bitcoin 3500 dolara dayandı
Bitcoin 3500 dolara dayandı

Korkulan oldu: Bitcoin fiyatı 4.000 doların altında! Piyasa hala ciddi kayıplar yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto para birimi Bitcoin fiyatı, geçen yıl 27 Eylül’den bu yana ilk kez 4.000 doların altına düştü.

Bitcoin fiyatı tüm piyasayı cehenneme sürükledi

Coindesk’in Bitcoin Fiyat Endeksi’ne göre, Cumartesi günü TSİ 00.15’ten itibaren başlayan seri satışlarla birlikte  dünyanın en büyük kripto para birimi, 3.730 dolara kadar geriledi. Günün açılış fiyatı ise 4.298,83 dolardı. Yazım sırasında Bitcoin, %14 oranında düşüşle 3.732 dolardan işlem görüyor. BTC fiyatı, son 7 gündür %30’un üzerinde düşüş gösterdi. Fiyat, Aralık ayında ise yaklaşık 20.000 dolar olan tüm zamanların en yüksek seviyesine göre yüzde 81 aşağıda.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

İlk 10’daki tüm kripto paralar (Tether hariç), Bitcoin’in düşüşüyle birlikte %13’ün üzerinde değer kaybı yaşıyor. Ripple %16, Ethereum %14, Bitcoin Cash %17, EOS %14 değer kaybetti. İlk 10’daki kripto paralar arasında en fazla kayıp veren şu anda %21,15 oranı ile Stellar ve %19 oranı ile Cardano görünüyor.

Piyasa hala ciddi kayıplar yaşıyor

Kripto para piyasası hala USD karşısında ciddi kayıplar yaşıyor. Bitcoin’in kripto para birimi fiyatlarındaki etkisi, tüm piyasada önemli bir değer kaybına yol açtı. Sadece yedi gün önce, piyasa 182 milyar dolar değerindeydi, şimdi ise 120 milyar dolar değerinde. Ayrıca bu rakam o zamandan beri 62 milyar dolar ya da yaklaşık yüzde 35 azaldı.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin