Güney Koreli internet devi Bithumb hissesi alma yarışına katılan son şirket mi oluyor?
Güney Koreli internet devi Bithumb hissesi alma yarışına katılan son şirket mi oluyor?

Koreli kripto devi Bithumb merkezileşmemiş bir borsa başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Belki de dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın 2019 yılına kadar merkezi olmayan bir borsa (DEX) başlatmasından ilham kaynağı alan Güney Kore’deki büyük bir dijital varlık ticareti platformu olan Bithumb, önümüzdeki aylarda DEX’i çalıştırma planlarını açıkladı.

Bithumb DEX’in küresel kripto piyasasını hedeflemesi umuluyor. Bithumb DEX, Güney Kore dışında Bithumb’un bir yan kuruluşu olacak. Yeni borsa, One Root Network (RNT) yardımı ile geliştiriliyor. Daha şimdiden 2018’in başlarında merkezi olmayan bir değişim gerçekleştirildi.

Bithumb DEX’e yakın bir kaynak yerel yayınlara bir açıklamada bulundu. Kendi kullanıcı tabanını uluslararası olarak genişletmek için borsanın önümüzdeki aylarda merkezi olmayan bir borsayı yerine getirecek orta vadeli bir plan oluşturduğu söylendi.

Kaynak şunları söyledi:

Bithumb, işlemler açısından önde gelen küresel borsalardan biridir. Ancak, kullanıcılarının çoğu Koreli. Son karar, şirketin küresel pazarda dikkat çeken merkezi olmayan bir borsa açarak, küresel pazardaki diğer önde gelen borsalarla rekabet etme stratejisidir.

Binance Bithumb’a karşı

Binance dahil olmak üzere merkezi kripto para borsaları, işlem ücretlerinden muazzam kâr marjları yaratır. Bir kullanıcı bir borsada bir işlem başlattığında, siparişi işlemek için borsaya bir ücret ödenmelidir.

Merkezi olmayan bir borsada, bir üçüncü taraf hizmet sağlayıcısı veya ara bulucusu bulunamaz. Bu da, merkezi bir tarafın kripto ticaret işlemlerini ve siparişlerini işleme koymasını sınırlar.

Ancak, geliştiricileri ve finans operasyonlarını teşvik etmek için, tekrarlayan işlem ücretlerinin akıllı sözleşmelere dönüştürülmesi mümkündür. Böylece her bir ticaret, merkezi olmayan alışverişin geliştirme ekibini, gelişmeyi sürdürme teşviki ile sağlar.

Daha önce yapılan bir röportaja göre, Binance CEO’su Changpeng Zhao, merkezi olmayan borsaların kripto pazarının geleceği olduğuna kesin olarak inanıyor. Zhao, şunları söylüyor:

Ben merkezileşmemiş borsanın gelecek olduğuna inanıyorum. Bu geleceğin ne zaman geleceğini bilmiyorum. Sanırım bunun için erken bir aşamadayız. Bu yüzden bir yıl, iki yıl, üç yıl veya beş yıl olup olmadığını bilmiyorum. Bilmiyorum ama bunun için hazır olmalıyız.

Bithumb’un uluslararası kullanıcıları merkezi olmayan bir borsanın başlatılmasıyla güvenceye alma stratejisine dayanarak, Bithumb’un ana rakibinin kripto para borsası piyasasında hâlihazırda hakim olan Binance olacağı oldukça belirgindir.

Bithumb başlatacağı merkezi olmayan borsa ile yerel yatırımcıları çekebilir

Daha önce bildirildiği gibi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) Hester Peirce, kripto piyasasına dijital varlık alım satım platformları aracılığıyla yatırım yapılmasının, piyasada birçok yatırımcının eksik olduğu özel bir know-how ve bilgi gerektirdiğini belirtti. Peirce, şunları söyledi:

Bu karmaşıklık, sadece çok özel bir yatırımcının, bu tür varlıkların sağlayabileceği çeşitlendirme fırsatlarını izleyebileceği anlamına geliyor. Girişimciler, kripto para birimlerine dolaylı olarak erişebilecekleri ya da kripto para birimlerini hedge edebilecekleri yeni ürünler geliştiriyorlar. Örneğin, Bitcoin vadeli işlemler ticarete başladı.

Bir DEX üzerinden yatırım yapmak, bir kripto borsası yoluyla yatırım yapmaktan daha karmaşıktır. Çünkü kullanıcılar, potansiyel sorunların ortaya çıkması durumunda güvenebilecekleri herhangi bir hizmet sağlayıcıya sahip değildir. Ancak, Bithumb kullanıcıları için, Bithumb DEX’in piyasaya sürülmesi, şirketin güvenlik ihlalleri ve saldırı saldırılarıyla ilgili kötü performansına göre olumlu olabilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin