Kore Merkez Bankası dijital para araştırması için komisyon kuruyor
Kore Merkez Bankası dijital para araştırması için komisyon kuruyor

Kore Merkez Bankası dijital para araştırması için komisyon kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kore Merkez Bankası, Cuma günü yaptığı açıklamada, dünya çapındaki merkez bankalarından yoğun ilgi gören kripto varlıkların daha iyi anlaşılması için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) araştırmaları görevini yürütecek bir komisyon kuracağını söyledi.

“2020 Para Politikası” nda Kore Merkez Bankası, yerleşim sistemlerinin güvenliğini artırmak için aktif bir rol oynayan dağıtık defter teknolojisi, kripto varlıkları ve CBDC gibi yenilikler üzerine yapılan araştırmalar üzerine inşa etmeye devam edeceğini söyledi.

Kore Merkez bankası ayrıca ilave CBDC uzmanları işe alacağını da ekledi

Banka, raporda  “Uluslararası Merkezler Bankası (BIS) ve diğer uluslararası kuruluşlarla, diğer merkez bankalarındaki CBDC gelişimini göz önünde bulundurarak aktif olarak görüşmeler yapacağız.” Dedi.

10 Aralık’ta Kore Merkez Bankası, dijital para uzmanları için bir iş ilanı açtı

Ayrıca, merkez bankasının ödeme ve uzlaştırma sistemleri departmanı başkanı Hong Kyung-sik, 18 Aralık’ta merkez bankasının “dijital para ihraç etmeyi düşündüğünü” söyledi.

Bu gelişmeler, uzmanların ve medyanın Kore Merkez Bankası’nın CBDC’nin ihraç edilmesi için gerekli teknolojileri geliştirmeye başladığını varsaymasına yol açtı.

Ancak merkez bankası, CBDC konusunda temkinli bir duruş sergiledi ve yakında dijital bir para birimi başlatacağına dair söylentileri henüz reddetti.

Bir Kore Merkez Bankası sözcüsü, “Sadece CBDC araştırması için çabalarımızı güçlendirmeyi planlıyoruz” açıklaması yaptı.

Büyük gelişmiş ülkelerdeki diğer merkez bankaları, Facebook’un Libra kripto para birimi projesini başlattığı ve Çin Halk Bankası’nın dijital para birimlerini yasal olarak tedavüle çıkarmaya karar vermesinden bu yana CBDC’ye ilgi gösteriyor.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, merkez bankasının bir CBDC’yi 2020’nin ilk çeyreğinde test etmeye başlayacağını söyledi.

Reuters Avrupa Merkez Bankası açıklamalarını şu şekilde servis etti:

 Eğer endüstri çabaları yenilikçi ve verimli bir tüm Avrupa’yı kapsayacak ödeme çözümü geliştirmekte yetersiz kalırsa, bununla ilgili sosyal ihtiyaca bağlı olarak bir merkez bankası dijital para birimi yayınlanarak karşılanabilir.

ABD Federal Rezervi de dijital para birimlerini araştırmak için yeni bir yönetim birimi kurmak üzere Kasım ayında bir iş ilanı vermişti.

koreatimes


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin