Güney Kore kripto para hakkında çarpıcı istatistikler sunuyor.
Güney Kore kripto para hakkında çarpıcı istatistikler sunuyor.

Güney Kore kripto para araştırmaları çarpıcı rakamlar ortaya koyuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore finans kurumlarının kripto para endüstrisi ile ilgili ılımlı bir görüşe sahip olduğu biliniyor. Yapılan son araştırmalara göre neredeyse 2 milyar dolarlık bir değere sahipler. Güney Kore kripto para alanında ilginç rakamlar ortaya koymaya devam ediyor.

Kore kripto para hesapları tüm fonların yüzde 8’ini oluşturuyor

Geçtiğimiz Aralık ayına ait verileri yansıtan bir raporda, ülkedeki kripto para hesaplarının, Kore’deki tüm fonların yaklaşık %8’ini oluşturduğu ifade ediliyor.

Kore finans devleri, kripto piyasasının geleceğine dair çekinceleri açıkça dile getirirken, kripto paraların Güney Kore finans piyasaları üzerinde sınırlı bir etki yarattığı belirtiliyor. Bunun sebebi, bu miktarın sürekli olarak 1,8 milyar dolar olması.

20 yaş üstü kripto para sahipliği oranı yüzde 20

Güney Kore’deki bu algının en büyük sebebi, düzenleyici kaygılar olarak gösteriliyor. Güney Kore hükümeti kripto para birimlerini yasal olarak kabul ederek şeffaf bir şekilde ilerlerken, geçtiğimiz günlerde ICO’ları yasakladı ve geçici olarak anonim kripto ticareti konusunda ciddi kısıtlamalar getirdi.

Anketler, kripto penetrasyonunun bireysel düzeyde istisnai derecede yüksek olduğunu gösteriyor. Ülkede 20 yaşın üstündeki bireylerin kripto para sahibi olma oranı %20’lere kadar çıkıyor.

Güney Kore’deki büyük kurumsal yatırım aktörleri şüphelerin oluşmasına sebep olurken, Güney Kore kripto endüstrisi dünya çapındaki kripto ekosisteminin büyük bir payına sahip.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Güney Kore kripto dünyasını endüstri olarak tanımladı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin