kore bankası
Kore Bankası kendi kripto parasını mı çıkarıyor?

Kore Bankası kendi kripto parasını mı çıkarıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kore Bankası, bu yılın ilk yarısında Merkez Bankası Dijital Para Birimi ve kripto para birimleriyle ilgili kılavuz ilkeleri getirme konusundaki ilgisini dile getirmişti. Banka ayrıca, dijital para birimini tedavüle çıkarmadan önce bir deneme testini gerçekleştirileceğini de belirtti.

Kore bankası bir merkez bankası dijital parası için çalışmalarını sürdürüyor

Yerel medya kaynağına göre, Bank of Korea bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmayı ve yılın ilk yarısında kripto para birimleriyle ilgili kuralları açıklamayı planlıyor.

Bankanın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

İlgili ekibimiz, CBDC ihraç etme olasılığını ve dijital para birimlerinin Ocak ayından bu yana ülkenin genel finans sektörünü nasıl etkileyeceğini inceliyor. Bu konudaki güncellemeleri Haziran ayı sonunda açıklayacağız.

Kripto para birimlerinin karmaşık doğası göz önünde bulundurulduğunda, banka şu anda CBDC çalışmalarının ilk aşamasında bulunuyor. Ancak banka, ilgili küresel gelişmelerin radarlarında olmasına rağmen, kendi dijital paralarını ihraç edip etmeyeceğini söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

Kore Bankası ayrıca, deneme testlerinin, bir merkez bankası kripto parası olarak “alışılmadık bir durum” olduğu için, bunları sunmadan önce çalıştırılmasının gerekli olduğunu belirtti.

Medya kaynağı aynı zamanda Samsung Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nde üst düzey bir iktisatçıyı yorumlarını da aktardı:

Bir pazarın hareket tarzını büyüten kritik faktör duygudur. Bu en önemli şey, bir pazarın duygularla ilerleyebileceğini gösterebilir. Bank of Korea’nın dijital para birimlerine olan ilgisi yeni değil ve piyasa duyarlılığı açısından oldukça olumlu olarak görüyorum.

Bir tarafta Kore Bankası dijital para birimleriyle önemli ölçüde ilgiliyken, diğer tarafta ise hükümet, kimlik kontrol prosedürlerini içeren kripto ticareti hakkında sıkı düzenlemeler getiriyor. En aktif kripto para piyasasına sahip olan Kore, hükümetin baskısından sonra büyük bir kayıp yaşadı. Bununla birlikte, düzenleyici kurumlar, Hükümet Politikası Koordinasyon Bakanı, Hong Nam-Ki’nın belirttiği gibi, kripto düzenlemesi konusunda bir fikir birliğine ulaşamadılar.

Kore Times’a göre, Nam-Ki, borsalarda kripto ticaretinin yasaklanması veya ana akım haline getirilmesinin hala tartışmaya açık bir konu olduğunu belirtti.

Kripto para çıkarmayı planlayan bazı ülkeler aynı zamanda kripto ticaretini de yasaklayabiliyor

Kendi kripto para parasını geliştirmeyi planlayan ülkeler ya da merkez bankaları ile ilgili haberler son zamanlarda görüldüğü gibi yeni bir konu değildir. Örneğin İran Merkez Bankası ülkede yapılan kripto ticaretini yasaklamasına rağmen yerel denemelerini yaptığı dijital para biriminin hazır olduğunu açıklamıştır.

Birkaç hafta önce Hindistan’ın merkez bankası olan RBI, kayıtlı bütün kurumlarının kripto işletmelerine hizmet sunmasını yasakladı. Ve kendi dijital para birimini tanıtmakla ilgilendiğini belirtti.

Güney Kore’nin kendi dijital parasını planlaması da yeni bir gelişme olarak görülmüyor. Öyle ki ülkenin başkenti Seul, bu ayın başında sosyal yardım programlarında kullanılmak üzere S-coin adında kendi dijital paralarını geliştirdiğini bildirmişti.

coingape

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin