Aylık Bitcoin madenciliği geliri Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Aylık Bitcoin madenciliği geliri Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Kişisel bilgisayarlardan madencilik yaparak çıkarabileceğiniz kripto varlıklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bireysel bir bilgisayarda Bitcoin madenciliği artık geçerli olmasa da, çaba göstermeye hazırsanız hala evde madencilik yapabileceğiniz başka kripto para birimi var.

Bu makalede, beş popüler seçenek ve başlamanıza yardımcı olacak bazı nasıl yapılır talimatlarını tanıtacağız.

Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto dijital para birimini ilk tanıttığında, eşler arası dijital ödeme ağının hızlı, güvenli ve izinsiz işlemleri sağlamak için nasıl çalışacağını detaylandırdı. Orijinal teknik incelemede, yeni kripto paraların Bitcoin ağı içinde dolaşıma gireceği protokolü açıkladı. “Bir bloktaki ilk işlem, bloğun geliştiricisine ait yeni bir token başlatan özel bir işlemdir.”

Bu, düğümlerin ağı desteklemesi için bir teşvik ekler ve bunları yayınlayacak merkezi bir yetki olmadığından, paraları dolaşıma dağıtmanın bir yolunu sağlar. Sisteme getirilen sürekli yeni kripto para miktarı, dolaşıma altın eklemek için kaynak kullanan altın madencilerine benzer. Bu, kripto para durumunda, harcanan CPU zamanı ve elektriktir. Bu işleme madencilik denir.

Başlangıçta, insanların dizüstü ve masaüstü bilgisayarları kullanarak Bitcoin (BTC) çıkarması mümkündü. Bununla birlikte, popülaritesi arttıkça, insanlar, işlemleri doğrulama süreci yoluyla Bitcoin ağına katılarak kâr elde etme fırsatı olduğunu fark ettiler. Ve ardından büyük ölçekli Bitcoin madenciliği operasyonları doğdu.

Buna ek olarak, büyüyen madencilik zorluğunun yanı sıra, özellikle Bitcoin madenciliği için oluşturulan Uygulamaya Özel Entegre Devre (ASIC’ler) yazılımının ortaya çıkışı, bir ev bilgisayarının işlem gücünü kullanarak bir madencilik olarak Bitcoin ağına karlı bir şekilde katılmayı imkânsız hale getirdi. Bununla birlikte, bu seçenek 2020’de diğer bazı kripto para birimleri için hala mevcut.

Zcash (ZEC)

Zcash (ZEC), 2016 yılında piyasaya sürülen popüler gizlilik merkezli bir dijital para birimi. Ev madencisi için, Zcash’in mimarisinde bulunan en önemli özellik, fikir birliği mekanizması içinde Equihash algoritmasını kullanması. Equihash, ASIC’e dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış bir algoritma. Sonuç olarak, GPU’lu ev madencisi, ağa bir madenci olarak katılabilir.

Zcash madenciliğine başlamadan önce, ihtiyacınız olacak donanımı edinmelisiniz. Bunlar arasında bir bilgisayar ve işlem gücünüzü artırmak için kullanacağınız grafik kartları bulunur. Özellikle sıcak bir bölgede yaşıyorsanız, madenciliği kurmak için bir fan satın almayı da düşünebilirsiniz.

Ayrıca, donanımınızı kontrol etmenize yardımcı olacak yazılımı indirmeniz gerekecek. Zcash blok zincirini indirin ve cüzdanınızı ayarlayın. Bu, blok zincirinin tamamen düğümünüze indirilmesi ve senkronize edilmesi gerektiğinden biraz zaman alacaktır. Ayrıca, grafik kartlarınız için sürücüleri de indirmeniz gerekecek.

Son olarak, madencilik tesisinizi çalıştırmak için elektriğe veya başka bir enerji kaynağına ihtiyacınız olacak. Gelirlerinizi en üst düzeye çıkarmak için ise bir maden havuzuna katılmayı düşünebilirsiniz.

Ethereum (ETH)

Ethereum’un ether tokeni (ETH) piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para. Ek olarak, yeterince güçlü grafik kartlarıyla donatılmış GPU’ların yardımıyla bu kripto para birimini evde kazımak hala mümkün.

Ethereum’un POW mekanizması, ev madenciliğini mümkün kılan ASIC dayanıklı Ethash algoritmasını kullanır. Ancak, Ethereum’un popülaritesi nedeniyle, evdeki madenciler hem piyasadaki en güçlü grafik kartlarını alarak hem de bir maden havuzuna katılarak gelirlerini en üst düzeye çıkarabilirler.

Ether madenciliği nispeten basit bir süreçtir. İlk adım, cüzdanınızı kurmak için Blockchain’i resmi web sitesinden indirmektir. Daha sonra, cüzdanınızı madenciliğe ve düğümünüzdeki birkaç ayarı değiştirerek ayarlamalısınız.

GRIN

Grin (GRIN) Ocak 2019’da kripto topluluğunun desteğiyle başlatıldı. Proje, gizlilik ve ölçeklenebilirliğe yoğun bir şekilde odaklanıyor. Grin blok zinciri, işlem gizliliğini desteklemek için MimbleWimble algoritmasını kullanır.

Ev madencisi için, blok zincirin en alakalı olan ASIC-dayanıklı POW algoritmasıdır. Ayrıca, proje geliştiricileri, ağı için özel olarak geliştirilebilecek herhangi bir ASIC’in etkilerini en aza indirmek için hard forkları, altı ayda bir kodlayarak bir adım daha ileri gitmişlerdir.

Grin hem CPU hem de GPU madenciliğini desteklemekte. Ancak, GPU yoluna gitmeye karar verirseniz, Nvidia kartları satın alın, çünkü bunlar daha etkili olarak kabul edilir. Ayrıca, kripto para madenciliği yapmaya başlamak için en az 5,5 GB alanınız olmalıdır. Bunun yanında aşırı ısı grafik kartlarına zarar verdiği için ısı seviyelerini izlemenize yardımcı olacak bir yazılım indirmenizde gerekir. MSI Afterburner bunun için iyi bir seçimdir.

“GRINning” ile çalışmaya başlamak için, resmi bir web sitesinden bir düğüm oluşturmak üzere blockchain’i indirin. Blockchain’i başarıyla senkronize ettikten sonra, düğümü cüzdanınıza bağlamanız gerekir. M-cüzdan yayınlandıktan sonra, grafik kartlarınızı m-cüzdan ile çalışacak şekilde yapılandırmanız gerekir. Son olarak, yazılımı GPU madenciliğini destekleyen Grin ağının sürümü olan Cuckaroo POW olarak ayarlamayı unutmayın.

Beam

Başka bir MimbleWimble uygulaması olan Beam (BEAM) ev madenciliği için çok uygundur. GPU madenciliğini destekleyen Hashii algoritmasını kullanır.

Başlangıç için, bilgisayarınızdaki işletim sistemine bağlı olarak resmi Masaüstü Cüzdanını indirin. Virüsten koruma yazılımınız, madencilik yazılımını zararlı bir program olarak işaretleyebilir. Bunu bu atamadan hariç tutun, aksi takdirde madencilik sürecinde sorun yaşarsınız.

Blockchain indirilip senkronize edildikten sonra madenciliğe başlamaya hazırsınız. Önce ayarlarınızı yapılandırmalısınız. “Yerel Düğümü Çalıştır” özelliğini açın ve madencilik iş parçacığı sayısını sıfırdan büyük bir sayıya ayarlayın.

Beam’in altyapısının gizliliği en üst düzeye çıkarmak için süresi dolmuş adreslerin kullanımını içerdiğini belirtmek önemlidir. Bununla birlikte, madencilik gelirlerinizi başarıyla kurtarmak için kalıcı bir adrese ihtiyacınız olacaktır, aksi takdirde tokenlerini kaybolur. Kalıcı bir adres oluşturmak için yazılımın ana panosundaki alma sekmesine gidin. Yeni bir adres oluşturabilir ve onu, madencilik kurulumu için kullanabileceğiniz hiçbir zaman sona ermeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Vertcoin

Vertcoin, küçük madenciler arasındaki bir başka popüler seçimdir. Dijital para birimi, 2014 yılında piyasaya sürüldü ve Nakamoto tarafından geliştirilen Bitcoin için öngörülen merkezsiz ve finansal egemenlik ruhuna sadık kalmak için tasarlandı. Projenin geliştiricileri, ASIC’lerin Bitcoin blok zinciri ve genel olarak madencilik ekosistemi üzerindeki artan etkisine yanıt olarak blok zincirini oluşturdu.

Vertcoin (VTC) iş ispatı (PoW) algoritmasını kullanır. Vertcoin’in POW konsensüs mekanizmasında kullanılan algoritması ise Lyra2RE’dir ve aynı anda GPU ve CPU madenciliğini desteklerken ASIC’e dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır.

VTC popülerdir çünkü çok basit bir madencilik sürecine sahiptir. Proje geliştiricileri, mimarisini, kolay madenciliği desteklemek için geliştirmişlerdir. Madenciliği başlatmak için yazılımı buradan indirebilir ve madencilik gelirlerini en üst düzeye çıkarmak için bir madencilik havuzuna katılabilirsiniz.

Ev madenciliği, madencilik endüstrisinde büyük ölçekli operasyonların baskın olması nedeniyle zordur. Bununla birlikte, en kârlı paraları seçerek ve en son (ve en verimli) madencilik donanımını çalıştırarak, 2020’de kripto madenciliği kârları elde etmek hala mümkündür.

bravenewcoin


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin