Chainalysis'ten dikkat çeken kripto para programı: Ele geçirilen dijital varlıkların organizasyonu düzenlenecek
Chainalysis'ten dikkat çeken kripto para programı: Ele geçirilen dijital varlıkların organizasyonu düzenlenecek

Chainalysis: “Kripto paralar için balon dönemi sona erdi”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçoğu için, kripto para piyasası iki aşamaya ayrılır; 2017 öncesi ve 2017 sonrası. Bu, elbette Bitcoin ve pazarın geri kalanının eşi görülmemiş bir seviyeye yükseldiğini gösteren Aralık 2017 boğa rallisini ifade ediyor. Boğa rallisi aynı zamanda piyasaya büyük miktarda bireysel yatırımcı akınına neden oldu. Ancak, 2018 kışında çoğu piyasadan çekildi.

20.000 dolara hızlı yükseliş ve 3.000 dolara doğru bir gerileme, birçoğunun piyasayı balon olarak tanımlamasına neden oldu. Ancak 2019 yılında görülen istikrar, bu ithamların biraz azalmasını sağladı.

Chainalysis Baş Ekonomisti Philip Gradwell’e göre, sadece fiyat hareketlerinden bağımsız olarak zincir içi veriler, sadece Bitcoin’de değil, piyasanın geri kalanı için patlama ve çökme döngüsünün nedeni gösteriyor.

AMBCrypto ile yapılan özel bir röportajda Gradwell, zincir üzerinde aktarılan toplam değerin “temel bir kilit gösterge” olarak vurgulandığını belirtti. Bu göstergeyi analiz ederken, “kripto para birimleri tekrar büyüyor” dedi.

Chainalysis, zincirde ve piyasa katılımcıları arasında hareket eden gerçek değeri daha iyi anlamak için, bir hizmet içindeki değer aktarımlarını kaldırıyor.

Analizi iki parçaya ayırarak, Şubat 2019’da zincirde gönderilen dolar değerinin 2017 boğa rallisinden önceki en düşük noktasına ulaştığını belirtti. O zamanlar, Bitcoin’in sadece 3.500 dolarda dalgalandığı ve döviz hacminin dalgalanmanın etkisiyle aylık düşük seviyelere yaklaştığı belirtilmelidir. Mart ayının sonunda fiyat artışıyla birlikte, zincire gönderilen dolar değeri  “neredeyse üç katına” çıkarak aylık 100 milyar dolara ulaştı. Mart 2018’den bu yana görülmeyen 100 milyar dolara ulaştı. Bu zincir işlem artışı, Bitcoin’in Nisan ayında çeyrek boyunca devam eden büyük fiyat artışını izledi.

Çok sayıda transfer açısından, hesaplama son altı ayda yüzde 35 arttı,

Transfer sayısı Şubat 2019’da ayda 17 milyondan Kasım 2019’da 23 milyona yükseldi. Bu, kripto para birimlerinin tekrar büyüdüğünü ve 2017’de başlayan patlama ve çökme döngüsünün gerçekten kendini gösterdiğine işaret ediyor.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin