MetaMask
Kimlik avı saldırısı: Ethereum Cüzdanı MetaMask taklidine dikkat!

Kimlik avı saldırısı: Ethereum Cüzdanı MetaMask taklidine dikkat!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain analitik firması CipherTrace, MetaMask ‘ın sahte versiyonuyla ilgili yayınlarda bir artış tespit etti.

Kripto para risk istihbarat firması CipherTrace dün, popüler Ethereum cüzdanı MetaMask gibi görünen bir Chrome tarayıcı uzantısının kimlik avı saldırısı yoluyla kullanıcı fonlarının çalındığını iddia eden yayınlarda artış gördüğünü bildirdi.

Ethereum cüzdanı görevi gören bir tarayıcı eklentisi MetaMask, kullanıcılara Ethereum veya Ethereum tabanlı tokenları alıp satmak için gerekli olan benzersiz bir Ethereum adresine erişim sağlar. Ancak MetaMask’ın cüzdanı çevrimiçidir, bu da dolandırıcıların bir kullanıcının kişisel bilgilerini istismar ettiği kimlik avı saldırılarına açık olabileceği anlamına gelir.

CipherTrace dün, “Son 24 saat içinde kripto para cüzdanı ve tarayıcı uzantısı MetaMask gibi davranan bir Chrome tarayıcı uzantısı kimlik avı saldırısı yoluyla kullanıcıların fonlarının çalındığına dair çevrimiçi kripto para birimi topluluğunda bir uyarı ve yorum artışı fark etti” dedi.

CipherTrace tarafından sağlanan Whois verilerine göre, sahte olduğu iddia edilen tarayıcı uzantısı, ilk olarak 26 Kasım 2020’de sekiz gün önce görülen bir URL’ye yönlendiriyor.

Çok geçmeden kullanıcılar, CipherTrace’e bu cüzdanın kötü amaçlı olduğunu bildirmeye başladı. 28 Kasım 2020’de, “dmazorosete” adını kullanan bir Twitter kullanıcısı, MetaMask ile iletişime geçerek web sitesinin “bir aldatmaca gibi göründüğünü” öne sürmüştü.

https://twitter.com/dmazorosete/status/1332797204893937672

Bugüne kadar, dmazorosete bu tweet hakkında MetaMask’tan bir yanıt alamadı.

Dahası, CipherTrace tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre, kimlik avı sitesi MetaMask’la birebir aynı görünüyor. Bu tabi ki kullanıcıları sitenin gerçek site olduğuna inandırmak için tasarlanmış. Fakat görünüş bu durumda aldatıcı oluyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin