bitcoin balina
Bitcoin Balina Topluluğu büyümeye devam ediyor

Kim bu Bitcoin balinaları: Balinalar hakkında gizli bilgiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chainalysis tarafından yapılan bir web seminerinde, özellikle Bitcoin ve Bitcoin Cash ile ilgili kripto balinaları hakkında uzunca bahseden “Kim bu Bitcoin ve Bitcoin Cash balinaları?” konulu bir sunum yapıldı.

Bitcoin balinaları birlikte hareket edebilir

Balina” terimi genellikle Bitcoin piyasasında ellerini gösteren büyük Bitcoin oyuncularını tanımlamak için kullanılır. Büyük balık ve küçük balıkları içerecek şekilde genişletilebileceği için pazar için bir metafor olarak okyanus uygundur. Köpek balığı, piyasa toplandıkça dalgalar ve benzeri. Ancak, “balina” terimi yanlış yatırımcı sınıfına uygulanmış olabilir, çünkü aşağıda açıklanan oyuncular gerçekten de okyanusun en büyük canlılarıdır.

Bitcoin’lerin yüzde 40’ı yaklaşık 1000 kullanıcıyı barındırıyor. Mevcut fiyatlarla herkes varlıklarının yaklaşık yarısını satmak isteyebilir. Dahası, balinalar hareketlerini koordine edebilir. Birçok büyük işletme sahibi yıllardır birbirlerini tanıyor ve fiyatın gülünç olduğu ilk günlerden beri Bitcoin’leri depoluyor. Yani potansiyel olarak piyasayı baltalamak veya desteklemek için birleşebilirler.

Balinalar 3’e ayrılır: “Suçlu balinalar”, “Erken balinalar” ve “Ticari balinalar”.

Erken balinaların sayısı %9’dan %5’e düştü. Chainalysis, Bitcoin’lerin ortaya çıktığı zamana kadar uzanan bir avuç cüzdan keşfetti. Bunlar, Bitcoin’in bebeklik döneminde büyük bir cüzdan biriktirmiş olan erken kullanıcılar ve madencilerdir. Ticaret faaliyeti bu grup arasında “son derece düşük” olmakla birlikte, 2016 ve 2017 boğa koşularında bir servet kazandıran “nakdi çevirim” görünüyor.

Suçlu balinalar, Bitcoin fiyat manipülasyonu riski en düşük alanı oluşturmaktadır. En büyük 32 Bitcoin cüzdanından üçü suç eylemiyle ilgiliydi. Bu üç cüzdan mevcut fiyatlarla 800.000.000 dolar değerinde 125.000 BTC içeriyor. İki cüzdan, kullanıcıların Bitcoin’lerle uyuşturucu ve silah satın alabileceği meşhur Silk Road karaborsalarıyla bağlantılı. Chainalysis, üçüncü cüzdanın kara para aklama olduğu sonucuna varıyor.

Sunum, en büyük 32 balinanın 9’unun aktif olarak geçen yıl alış ve satış yaptığını belirtti. Bunlar özel şahıslar veya kurumsal kripto sağlık fonları olabilir. Faaliyetlerine gelince, bunlar Ticari balinalar” kısmını oluşturuyor.

Başka bir deyişle, daha fazla satın almadan önce Bitcoin’in düşmesini beklediler. Bununla birlikte, bu büyüklükteki satışlar bile, Bitcoin’lerin piyasadaki tüm büyük hareketleri göz önüne alındığında, oldukça zararsızdır. Küçük altcoinler için hikaye biraz farklı olabilir.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin