Kik ve SEC arasında gerilim tırmanıyor: “Yeterli kanıt yok!”
Kik ve SEC arasında gerilim tırmanıyor: “Yeterli kanıt yok!”

Kik ve SEC arasında gerilim tırmanıyor: “Yeterli kanıt yok!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanadalı yazılım şirketi Kik, SEC’in 2017 yılında 100 milyon dolarlık token satışının kayıt dışı gerçekleştirildiğini savunmak için yeterli kanıt sağlamadığı iddiasıyla mahkeme öncesi karar istiyor.

“Tek dolarımız kalmayana kadar SEC ile savaşacağız.”

Şirket daha önce SEC’in bir jüri duruşmasında iddialarıyla mücadele etme niyetini belirtmişti. Kik CEO’su Ted Livingston, dava için 225 milyon dolarlık bir yasal savunma fonu toplamanın yanı sıra, firmanın “1 doları kalmayana kadar” SEC ile savaşacağını da duyurdu.

Bununla birlikte, 20 Mart’ta hem Kik hem de SEC, New York’un Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde bir mutabakat davası açarak özet yargılama talep etti ve tam bir yargılamadan kaçınmaya çalıştı. Ayrıca diğer tarafın dava için yeterli kanıt sağlamadığını iddia ettiler.

Kik hangi yasayı ihlal etmekle suçlanıyor?

SEC tarafında, ajans, Kik’in Menkul Kıymetler Kanunu’nun, “uygun kayıt olmadan menkul kıymet ihraçını yasaklayan 5. bölümünü” ihlal ettiği iddiasıyla “açık” ve “kolayca tanımlanabilir” olduğunu iddia etti. SEC’in muhtırasına göre, sanığın bu iddiayı savunacak yeterli kanıtı yok.

Öte yandan Kik, şirketin iki ayrı satış gerçekleştirdiğini iddia etti: Akredite yatırımcıları hedefleyen bir ön satış ve daha sonra kamu satışı. Kik, Eylül 2017’de ön satış için bir D Formu bildirimi yapmıştı. İkinci kamu satışı ise yatırımcılara getiri vadetmediği için menkul kıymet teklifi saymıyor.

Kik’in bu yasal savaştan yara aldığı aşikar. Eylül 2019’da mesajlaşma uygulamasını kapatan uygulama kısa bir süre sonra MediaLab tarafından satın alındı.

theblockcrypto

Blockstream CEO’sundan çarpıcı Bitcoin tahmini: “Bir gecede 20 bini görebiliriz!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin