Antigua ve Barbuda kripto para ile vatandaşlık verecek
Antigua ve Barbuda kripto para ile vatandaşlık verecek

Antigua ve Barbuda kripto para ile vatandaşlık verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Karayipler ülkesi Antigua ve Barbuda, kripto paranın ülkede vatandaşlık elde etmek için gerekli olan 100.000 dolarlık ücreti ödemek için kullanılabileceğini açıkladı. Bu gelişmeler ışığında Antigua ve Barbuda kripto para ile vatandaşlık verecek.

Antigua ve Barbuda kripto para ile vatandaşlık verecek

23 Temmuz’da, Antigua ve Barbuda parlamentosu, ülkede 100.000 dolarlık bir ödeme karşılığı insanların vatandaşlık almasına izin veren ekonomik vatandaşlık programını açıkladı. Bu bedel, Bitcoin ve diğer kripto paralarla ödenebiliyor. Vatandaşlık programı, tam vatandaşlık haklarının çoğuna izin veriyor.

Küçük ada ekonomisine yatırım getirilecek

Başbakan Gaston Browne, bir ödeme yöntemi olarak kripto para  kullanımının ardındaki mantığı açıkladı:

Gerçek şu ki, atılan bu adım pazarınızı genişletiyor çünkü yurttaşlığımızı almaya istekli, ancak sadece kripto para cinsinden ödeme yapacak çok sayıda kripto paralı yatırımcı bulunuyor. Eğer kripto para kabul etmez isek, bu pazarda tam anlamıyla kilitleneceğiz.

Aynı zamanda, tüm kazançların kripto paralarda herhangi bir teşhir olmamasını sağlamak için her gün fiat’a dönüştürüleceğini söylüyor.

Browne’a göre bir başka neden vatandaşlık başvurusunda bulunduğunda bankacılık sektörünün resmiyetine uymakta zorluk çeken potansiyel vatandaşları kaçırmamaktır:

Yapmaya çalıştığımız şey, onlara Global Bank ve Commerce ve diğerleri de dahil olmak üzere offshore bankalar ile hesap oluşturma seçeneği sunmaktır, bu yüzden işlemlerini gerçekleştirmeye istekli bir banka ile çalışabilme seçeneğine sahipler.

Fiat’tan uzaklaşılıyor

Fiat para, hükümetlerin resmi olarak dolaşıma soktuğu yasal ulusal paralardır. Varlıklarının karşılığını açıklamak istemeyen bazı büyük yatırımcılar fiat’tan uzaklaşmak istiyor.

Ekonomistlerin belirttiği gibi, yaygın kripto para benimsemesinin önündeki engellerden biri, vergi ve devlet harçlarının genellikle sadece devletin para birimi cinsinden ödenmesidir. Bununla birlikte, Antigua ve Arizona gibi yerler ile birlikte, daha fazla hükümet, kriptoyu ekonomilerine entegre etmeyi tartışıyor.

Antigua son zamanlarda kripto para evreninde bir etkinlik akışı gördü. Hükümet, ilk para tekliflerine, kripto şirketlerinin dahil edilmesine izin verme konusundaki ilgisini açıkladı ve kripto para kullanımının geleceği konusunda ilgi genel olarak yükseliyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin