Kenyalı bankalar, ödemeleri dağıtmak ve potansiyel borç alanlarını derecelendirmek için kredi puanlama modelleri oluşturmak adına Blockchain olarak da bilinen dağıtık defter teknolojisini kullanmak için düzenleyici onayı bekliyor.
Kenyalı bankalar Blockchain teknolojisinden faydalanacak
Merkez Bankası bir raporda, Blockchain tabanlı teknolojinin kullanılmasının yararları olabileceği gibi, bazı insanlar tarafından yanlış alanlarda kullanılması durumunda ise büyük bir risk oluşturacağını belirtiyor. Merkez Bankası’na göre, bu nedenle ortaya çıkan teknolojilerle ilişkili risklerin ve fırsatların dengelenmesini sağlamak için sağlam kontrollerin yapılma gerekli.
Kenya Merkez Bankası kripto paraları kabul etmiyor
Merkez Bankası’nın rapora göre, sektördeki kârlılık oranı geçen yıl yüzde 9,6 oranında azalarak 133 milyar şilin (1,32 milyar dolar) olurken, brüt krediler ve avanslar yüzde 5,7 düşüşle 2,16 trilyon liraya geriledi. Borçların oranı 2016 yılında yüzde 9,3’e kıyasla yüzde 12’ye yükseldi. Merkez Bankası raporunda, anonimlik ile ilişkili ve suçlular tarafından yaygın olarak kullanılan kripto para birimlerini tanımayacağını da vurguluyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.