Kenya ilk Blockchain tabanlı TMX adlı kripto parasını çıkarıyor
Kenya ilk Blockchain tabanlı TMX adlı kripto parasını çıkarıyor

Kenya ilk Blockchain tabanlı kripto parasını çıkarıyor: TMX

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kenya ilk Blockchain tabanlı TMX adındaki kripto para biriminin adımlarını attı. Eylül 2018 sonu itibariyle, kripto para biriminin projesine başlanacak ve Mayıs 2019’a kadar, ticaret sektöründe tam olarak benimsenecek duruma getirilecek.

Kenya TMX ile sorunlarına çözüm getirecek

Kenya, TMX Global Coin adlı ilk Blockchain temelli kripto para birimini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu kripto paranın geliştiricileri, bu teknolojinin Afrika’daki lojistik işlerindeki ve şu anda ithalat-ihracat sektörlerinde karşılaştıkları sorunlardan kurtaracaklarına inanıyorlar.

TMX’in CEO’su Anthony Njoroge, yaptığı açıklamada ithalat ve ihracat sektörlerinde aldıkları tüm şikâyetler arasında, en sık karşılaşılan sorunun ithalat süreci boyunca yaşanan mülk kaybı olduğunu belirtti. Blockchain teknolojisinin bu sorunları ve yolsuzluk ve yasadışı ticaretinde içinde bulunduğu diğer eksiklikler de dahil olmak üzere sanayiyi sarsan diğer sorunları çözebileceğine inanıyor.

Njoroge şöyle diyor:

Tüm kullanıcıların açık bir platformda birbirleriyle konuşabileceği, merkezi olmayan bir sistem kullanarak daha açık, şeffaf ve demokratik bir sürece sahip olmak için kargo lojistiği işini geliştirmek üzere Blockchain teknolojisini kullanıyoruz.

Bu kripto para ithalatçıların ve müşterilerin binlerce mevcut seçenek arasından en iyi çevrimiçi mağazaları aramasını ve ardından kargo taşımacılığını koordine edebilecek uygun bir nakliye şirketi seçmesini sağlayacak. Bu uygun bir arayüzü kullanımıyla bunu daha kolay mümkün kılmayı amaçlıyorlar.

TMX nasıl çalışacak?

Njoroge, TMX Blockchain platformu ile müşterilerin mallar için sipariş verebildiklerini ve daha sonra tedarik zincirindeki her adımda mallarını ayrı ayrı takip edebileceklerini açıkladı. Ayrıca, ticaret sürecine başlamadan önce gerekli tüm dokümanları bu platform sayesinde inceleyebilirler.

Süreci şöyle anlatıyor:

Müşteri, kargoların geçtiği farklı süreçler boyunca gerekli olan para miktarını ve tahmini geçen zamanı öğrenebilecekler. Kargo başarılı bir şekilde bir süreçten geçtikten sonra sistem tamamlanıyor ve bir sonraki süreç başlatılıyor.

TMX Blockchain Lojistik’in amacı, göndericilerin, taşıyıcıların ve tedarik zincirindeki herkesin erişebileceği güvenli bir platformda kullanıcıların gönderileriyle ilgili tüm verileri derleyerek tedarik süreçlerini kolaylaştırmak, maliyetleri azaltmak ve gönderim verimliliğini artırmak.

Bu Kenya’nın Blockchain teknolojisine ilk adımı değil. Bu hafta başında, Kenya’nın Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) seçim oylama sürecinin etkinliğini, güvenini ve bütünlüğünü artırmak için Blockchain teknolojisini kullanmaya karar verdi.

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Sizce TMX Kenya’da yaşanan ithalat-ihracat sorunlarına çözüm bulabilecek mi?

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin