Kripto yasağı borsaları daha iyi yaptı
Kripto yasağı borsaları daha iyi yaptı

Hindistan Rezerv Bankası, kripto yasağı konusunda pişman!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nisan ayında Hindistan Rezerv Bankası (RBI), düzenlenmiş finansal kuruluşların, kripto para birimi işletmelerine finansal hizmetler sunmalarını yasaklayan bir genelge yayınladı. Bu sektörde, özellikle borsalarda anında hasar oluşturan bir etki yarattı. Şimdilerde ise banka bu kripto yasağı konusunda pişman gibi görünüyor.

Kripto yasağı borsaları daha iyi bir konuma getirdi

Banka yıllık faaliyet raporunda, yasağın geri tepmesine neden olduğunu ve borsaların, oldukça şeffaf bir şekilde işletilen kurumlara dönüştüğünü söyledi. Daha fazla kripto kullanıcısı alım satımına akran bir yaklaşımdan yararlandığını ve potansiyel olarak sahtekarlıklara dair iç görüyü daha fazla engellediğini ayrıca ekledi. RBI’nin kendi sözlerinde bu durum şöyle anlatılıyor:

Bazı tarafların borsalardan eşler arası moduna geçebildiği ve bu nedenle de nakit kullanımının artmasını  için, bu cephedeki gelişmeler izlenmeli. Kripto para borsalarının karanlık havuzlara ve ülke dışına göç etme olanakları bulunmakta. Bu durum hükumetin, vergilendirme konularında endişelerin ortaya çıkması sebep oluyor. Bu yüzden gelişmeler artık yakından takip edilecek.

Herkes RBI yasağı hakkında son kararın çıkacağı 11 Eylül’ü bekliyor

Aynı zamanda RBI, bankalar için dağıtık defter teknolojisinin, gelecekte önemli ekonomik faydaları olabileceği de belirtiyor. Aslında, ekonomik faydalar vaadi RBI’ye öyle bir önemli anlam ifade ediyor ki, Blockchain ve kripto para birimini araştırmaya adanmış bir birim oluşturdular. Bu durum bankaya yakın bir kaynağa göre şunu ifade ediyor:

Bir düzenleyici olarak, RBI neyin benimsenip neyin kabul edilemeyeceğini kontrol etmek için yeni ortaya çıkan alanları da araştırmak zorunda. Yönetmelik oluşturmak için merkez bankasının konuya hakim olması gerekiyor. Bu yeni birim deneysel bir temele dayanıyor ve zaman geçtikçe gelişecek.

Bütün gözler RBI yasağı hakkında son kararın çıkacağı 11 Eylül’deki yüksek mahkeme duruşmasına çevrilmiş durumda.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin