Hillary Clinton'dan kripto borsalarına Rusya çağrısı!

Hillary Clinton’dan kripto borsalarına Rusya çağrısı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’nin eski başkan adayı olan Hillary Clinton, Rus kullanıcılarının hesaplarını bloke etmeyi ve dondurmayı başaramayan kripto para borsalarını eleştirdi. Şimdi dijital varlıklar için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve çağrısında bulundu.

Geçen hafta, Ukrayna başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov, tüm büyük borsaları Rus kullanıcılarına hizmetlerini durdurmaya çağırdı, ancak bu talep en büyük borsa platformlarından bazıları tarafından reddedildi.

Hillary Clinton, borsalardan Rus kullanıcıları yasaklamalarını istiyor

Clinton, televizyon kanalı MSNBC ile yaptığı bir röportajda, bu borsalardan bazılarının Rusya’daki kullanıcılara hizmetlerini durduramamasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Clinton şöyle konuştu:

“Sözde kripto borsalarından bazılarının, hepsinin değil, ancak bazılarının bir özgürlükçü felsefe ya da her neyse, Rusya ile işlemlerini bitirmeyi reddettiğini görmek beni hayal kırıklığına uğrattı.
Ayrıca, Rusya’yı küresel ekonomik sistemden izole etmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bence Hazine Bakanlığı ve Avrupalılar kripto piyasalarının Rusya’ya kaçış kapısı açmasını nasıl önleyebileceklerini araştırmalılar.”

Kripto borsalarının çoğu hâlâ Rusya’da faaliyet gösteriyor. Binance, Coinbase ve Kraken gibi bazı büyük borsalar açıkça Rusya ve Beyaz Rusya’daki tüm kullanıcılara tek taraflı bir yasak getirmeyeceklerini söylüyor.

Avrupa Merkez Bankası, düzenleme çağrısında bulundu

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, Rusya’nın yaptırımları delmek için kriptoyu kullanabileceği konusundaki endişeler üzerine dijital varlıkların kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi için de çağrıda bulundu.

Lagarde, “Yasağı aşmanın her zaman cezai yolları vardır, bu yüzden MiCA’nın mümkün olduğunca çabuk meclisten geçmesi kritik önem taşıyor, bu yüzden düzenleyici bir çerçevemiz var.” dedi.

İtalya, Almanya ve İspanya gibi AB’nin diğer üyeleri de Rusya’ya karşı yaptırım uygulanmasını destekliyor. Bu ülkeler, suçluların Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kara para aklama gibi amaçlarla kullanabileceğini söyledi.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin