kuzey kore
Kuzey Kore kripto borsalarını hacklediklerine yönelik suçlamaları reddediyor

KDB raporu Kuzey Kore’nin kripto madenciliğini denediğini onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin devlet destekli Korea Development Bank (KDB) araştırma birimi yeni bir rapor yayınladı. KDB raporu, Kuzey Kore’nin geçen sene mayıs ve temmuz ayları arasında kripto para madenciliği yapmaya çalıştığını söylüyor.

Rapora göre, Kuzey Kore, ülkenin bankacılık ve finans sektörlerindeki çeşitli uluslararası yaptırımlar üzerinde çalışmanın bir yolu olarak kripto paralar çıkardı.

KDB raporu Kuzey Kore’nin  kripto paralarına olan ilgisini açıkça ortaya koyuyor

Rapor ayrıca, Kuzey Kore’nin, kullanıcıları olabildiğince anonim olarak tutan kripto para ve token’lara özel bir ilgi gösterdiğini de açıkça ortaya koydu. Bu raporun doğruladığı ana konu, resmi olarak kabul edilmiyor. Buna rağmen, Kuzey Kore’nin kripto para konusunda aktifliği sürüyor. Kuzey Kore, kripto paraları alternatif bir finansman aracı olarak kullanıyor.

Rapor, şaşırtıcı değil. Aynı zamanda Kuzey Kore hükümeti kripto paralarla ilgilenirken, sıradan Kuzey Korelilerin kripto kavramı hakkında çok az şey bildiğini belirtiyor. Buna ek olarak, rapor Kuzey Kore’de bir platform kurma çabalarından bahsediyor. Rapor, Chosun Expo adlı bir Kuzey Koreli teknoloji şirketinin Bitcoin için bir borsa platformu geliştirdiğini ve sattığını iddia ediyor.

Kuzey Kore’nin kripto paraya olan ilgisi uluslararası yaptırımların sonucu olabilir

Kuzey Kore nükleer füze programı nedeniyle çeşitli yaptırımları atlatmış olsa da, hükümetin para toplamak için çok fazla kaynağı olmadığı görünüyor. Rapora göre, ülke şu an madencilik yapmıyor ama çabalarından da vazgeçmiş görünmüyor. Blockchain teknolojileri araştırılmaya devam ediliyor.

Kuzey Kore, 2014 yılına kadar çeşitli kripto olayları ile ilişkilendirildi. Günümüzde, kripto borsalarına yönelik en büyük korsanların çıktığı ülke olarak biliniyor. Kuzey Kore’yi 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleşen geniş çaplı hack olaylarında baş şüpheli olarak öne çıkaran çeşitli raporlar vardı.

Kuzey Kore, kripto toplama faaliyetini durdurma belirtisi göstermiyor

ABD ve diğer AB ülkeleri ile Kuzey Kore arasındaki gerginliklerin sürdüğü göz önüne alındığında, Kuzey Kore’nin kripto para faaliyetlerini öngörülebilir bir gelecek için herhangi bir yolla sürdüreceği düşünülüyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin